131019098
19 Nisan 2024, Cuma

3. SERBEST BÖLGE ALİAĞA'YA

10 Temmuz 2015, Cuma 10:22

     


İzmir'de düzenlenen "Ekonomi Bakanlığı İzmir İş Alemi İftar Buluşması" etkinliğinde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin genişletilmesi için hukuki adımların atıldığını, kente 3'üncü serbest bölgeyi Aliağa’da kurmak üzere çalışma başlattıklarını kaydetti.

Türkiye için yeni olan turizm ve ticaret serbest bölgelerinin ilk örneklerinin İzmir'de olacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, denizden girişe açık, yat limanı olan, belli büyüklüklerde gemi yaklaşımına imkan tanıyan, ticaret ve turizmi bir arada değerlendiren bu bölgelerin İzmir'in ardından Didim, Bodrum ve Marmaris'te de açılacağını, sonraki etapta Doğu Akdeniz'e doğru yayılacağını belirtti.

“BİR İKİ HAFTA İÇİNDE KARARNAMESİ ÇIKACAK”

İzmir'e önem verdikleri vurgulayan Bakan Zeybekci, İzmirlilere yeni yatırım müjdeleri verdi. İzmir'i serbest bölgeler şehri yapmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Zeybekci, üçüncü bir serbest bölge yapacaklarını açıkladı. Zeybekci, "Bugün Türkiye'nin en başarılı serbest bölgesi olan ESBAŞ'ın (Ege Serbest Bölgesi) genişlemesi için hukuki tüm adımlarımızı attık ve süreç başladı, şimdi genişliyor. Ardında İzmir'e ikinci bir serbest bölge kazandırmak için de çalışmalar başlattık. Şu anda sanırım bir iki hafta içinde kararnamesinin çıktığını göreceksiniz. Menemen'den sonra Aliağa Serbest Bölgesi ile de İzmir inşallah üçüncü serbest bölgesine kavuşmuş olacak” dedi.  (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler