131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA’DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

11 Nisan 2016, Pazartesi 06:28

     


Aliağa Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 25 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar KOSGEB desteklerine başvurma fırsatı yakalayacak.

Aliağa Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB İşbirliğinde, kentte iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Eğitim için başvurular 11-19 Nisan tarihleri arasında alınacak. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

BAŞVURULAR 11-19 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA

Eğitime Başvurular 11-19 Nisan tarihleri arasında Aliağa Ticaret Odası Eğitim Birimine yapılabilecek. Başvuruların ardından KOSGEB tarafından değerlendirme ve Mülakat yapılarak eğitime katılacaklar belirlenecek. 2 Mayıs’ta başlayacak 70 saatlik eğitim, 12 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek. Eğitime başvurular hakkında Aliağa Ticaret Odası’nın 6551991 dahili 125 nolu telefonundan bilgi alınabilecek.

BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLECEK

Mülakatta, adayların girişim için oluşturdukları iş fikri ve işi gerçekleştirmek için gerekli alt yapıları değerlendirilecek. Yapılacak mülakatlar sonunda belirlenecek 25 kişi eğitime katılmaya hak kazanacak, eğitime katılım ücretsiz olup sertifikaya hak kazanmak için derslere devam zorunluluğu bulunuyor. Başarılı olan kursiyerler program dâhilinde alacakları eğitimin ardından, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in sertifikalarıyla birlikte 50 bin TL'ye kadar hibe ve 100 bin TL'ye kadar kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler