131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

SAKA, "ALİAĞA’NIN YATIRIM CAZİBESİ ARTACAK"

12 Nisan 2017, Çarşamba 07:46

     


Türkiye ekonomisinde sanayi ve denizciliğin en güçlü oyuncuları arasında yer alan; demir-çelik fabrikaları, gemi geri dönüşüm tesisleri, uluslararası ticaret, petrokimya, enerji ve lojistik alanlarında rakiplerinden ayrışan Aliağa, ulaştırma yatırımlarıyla birlikte geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Elleçlenen yük miktarı bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci liman merkezi olan Aliağa’nın, Nemrut Körfezi’ndeki liman ve iskelelerin ring hatla Biçerova İstasyonu’ndan Menemen-Aliağa Demiryolu hattına bağlanacağı projede rayların döşenmeye başlaması ilçede büyük heyecan yaratmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle Menemen - Aliağa - Çandarlı otoyolunun temelinin atılmasıyla tüm gözler ilçeye çevrildi. İlçede arka arkaya gelen ulaştırma yatırımlarını Aliağa Ekspres’e değerlendiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ulaştırma alanında başlayan yatırımların tamamlanmasıyla Aliağa’nın var olan potansiyelinin katlanarak artacağını söyledi.

“ALİAĞA BÜYÜK BİR YATIRIM SÜRECİNDE”

Aliağa’nın mevcut ekonomik ve jeostratejik potansiyeli ile Türkiye’de istihdamın, üretimin ve ticaretin merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Saka, “Bölgemizdeki petrol ve petrokimya endüstrisi, enerji üretimi ve ulusal enerji kapasitesi, demir çelik sektöründeki öncülüğü, organize sanayi bölgesi, ülkemizin doğalgazdaki sigortası olan LNG tesisleri, gemi söküm, liman ve lojistik yatırımları ile Aliağa, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan bölgelerin başında geliyor. Aliağa bölge olarak büyük bir yatırım sürecinde. SOCAR’ın rafineri yatırımı bulunuyor. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) bekleyen ve proje aşamasında 40’a yakın yatırım bulunuyor. Kimya ve demir çelik sektörü devamlı kendi bünyesinde yatırımlar yapıyor. Büyüyen potansiyel ile birlikte bölgede özellikle ulaşım altyapısı noktasında çok önemli ihtiyaçlar ortaya çıkmıştı. Yakın zamanda başlayan alt yapı yatırımlarının sonuçlanmasıyla da Aliağa’nın ülke ekonomisine olan katkıları daha da artacak” dedi.

“YATIRIM CAZİBESİ KATLANARAK ARTACAK”

Menemen - Aliağa - Çandarlı otoyolu temelinin atılarak inşaatının başlaması, limanların ve çevresindeki işletmelerin demiryolu bağlantısı projesi ile Anadolu yük taşımacılığının Aliağa’ya bağlanacak olması ve Cumaovası-Aliağa arasındaki 80 kilometrelik banliyö hattında sefer yapan banliyö hattının Aliağa’dan Bergama’ya uzatılması ile birlikte Aliağa’nın tüm ulaşım ağlarının merkezinde yer alan bir cazibe merkezi olacağını vurgulayan Saka, “Bölgenin sahip olduğu doğal potansiyeli destekleyen altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, müteşebbislerimiz maliyet ve zaman açısından önemli bir kazanım sağlayacak; bölgemiz ise var olan yatırım cazibesini katlayarak artıracak” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler