131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

İZSMMMO'DAN MALİ MÜŞAVİRLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

13 Mart 2015, Cuma 09:42

     


İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) yöneticileri, 30 Nisan 2015'te hayata geçirilecek olan ve yalnızca mali müşavirlerin bilgisayar üzerinden kullanabileceği sözleşme programının bilgilendirme toplantısında, Aliağa'da bulunan mali müşavirlerle bir araya geldi. Program sayesinde mali müşavirlerin, mükellefleri ile asgari ücretin altında sözleşme imzalamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, sözleşme programının bilgilendirmesinin yanı sıra programda yaşanması muhtemel sorunların çözümüne dair bilgiler, İZSMMMO Başkan Yardımcısı Erkan Yıldırım tarafından uygulamalı olarak verildi. Yıldırım, ''13 Aralık 2013'te Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından genel kurulda alınan Mecburi Meslek Kararı'na göre mali müşavirler, 30 Nisan 2015'e kadar mükelleflerini bilgisayar üzerinden sözleşme programına kaydetmesi gerekiyor,'' dedi.

''HAKSIZ REKABET ÖNLENECEK''

Yıldırım, mali müşavirler tarafından bilgileri bilgisayar ortamına aktarılacak olan mükelleflerin TÜRMOB tarafından tüm hareketlerinin izlenebileceğini ve bu sayede mali müşavirlerin mükellefleri ile asgari ücretin altında sözleşme yapmasının önüne geçilerek haksız rekabetin sonlanacağını ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler