131019098
16 Nisan 2024, Salı

İZKA’DAN 30 MİLYON TL’LİK HİBE DESTEĞİ

14 Temmuz 2015, Salı 11:02

     


İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen ve üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları, organize sanayi bölgeleri ve özel sektörü kapsayan 2015 yılı mali destek programı devam ediyor. Destek alacak kurumlar arasında Aliağa Ticaret ve Sanayi Odası da bulunuyor. Kâr amacı güden ve gütmeyen birçok proje öne çıkarken programın, şehre ekonomik ve sosyal anlamda değer katması hedefleniyor. "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri" ile "Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek" programları kapsamında 2015 yılı başında sözleşmeleri imzalanan proje sahiplerine yönelik rapor hazırlama eğitimi düzenlendi. Söz konusu iki mali destek programında toplamda 30,2 milyon TL hibe edilirken şehrin ekonomisine ise 54,5 milyon TL girdi sağlanması bekleniyor.

BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRİLECEK

İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Dr. Fakı Ergül, yaptığı açıklamada projelerin hayata geçirilmesiyle bir yandan sanayi bölgelerinin altyapıları geliştirilerek yatırım yönünden daha cazip hale geleceğini ve ihtiyaç ile beklentilerin de karşılanma yeterliliğinin geliştirileceğini söyledi. Diğer yandan ekonomik sektörlere ve kamuya yönelik yüksek katma değer üreten yenilikçi yazılımlar, katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetişim uygulamaları, kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin internet-mobil teknolojiler üzerinden sunumuyla İzmir’in bilgi toplumuna dönüşümüne katkı sağlayacak olan bilgi iletişim teknolojisi uygulamalarının hayata geçirileceğini belirtti.

54 MİLYON LİRALIK GİRDİ SAĞLANACAK

Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nda OSB'ler ve serbest bölgelerde toplam 11, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Programı'nda ise toplam 34 projenin devam etmekte olduğunu aktaran Dr. Ergül, ilk programın projelerinin 12 ay, diğerininse 24 ayda tamamlanacağını kaydetti. Ergül, “Projelerin eş finansmanları da dikkate alındığında, programın tamamlanmasıyla birlikte İzmir ekonomisine toplamda 54 milyon TL girdi olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

DESTEK ALACAK KURUMLAR

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İli Koyun Keçi Yetiştirici Birliği, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bornova Belediyesi, İzmir Üniversitesi, Buca Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Narlıdere Belediyesi, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Belediyesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Valiliği, Egebimtes, Doktar Tarım ve Hayvancılık, Adapa Bilgi Sistemleri, Bimar Bilgi İşlem Hizmetleri, Univera Bilgisayar, E-Çözüm Proje ve Danışmanlık Hizmetleri, Novega Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri, Siskon Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Teksav Teknoloji, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Sölgesi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Kemaypaşa Organize Sanayi Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi, İZBAŞ, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi, S.S. İzmir Dökümcüler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi. (VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler