131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

TP 6. TERMİNALİNİ ALİAĞA’DA AÇTI

15 Haziran 2015, Pazartesi 10:31

     


Türkiye Petrolleri, 7 tanker ile 29 bin metreküplük kapasiteye sahip 6. dolum terminalini Alpet işbirliği ile Aliağa’da hizmete açtı.

TP, Alpet ile ortak kullanacağı 7 tanker ile 29 bin metreküplük kapasiteye sahip bir ikmal altyapısı terminali ile depolarını büyütmeyi sürdürüyor. TP'nin Aliağa’da açılışı yaptığı dolum terminali dışında şirketin Samsun'da 47 bin metreküp, Kocaeli'nde 10 bin metreküp, Hatay-Dörtyol'da 79 bin metreküp, Kırıkkale'de 20 bin metreküp, Batman'da 2 bin metreküp dolum tesisi ile ikmal noktaları bulunuyor. Türkiye Petrolleri, 6. dolum terminalini Alpet Aliağa Dolum Tesislerinde düzenlediği törenle hizmete açtı. Açılış törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Genel Müdürü Mutlu Gül, ALPET Genel Koordinatörü Mehmet Gültekin, Alpet Genel Müdür Yardımcısı Metin Yanardağ ile sektördeki diğer kuruluşların temsilcileri katıldı.

“İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Programda ilk konuşmayı Alpet Genel Müdür Yardımcısı Metin Yanardağ yaptı. Yanardağ, Türkiye genelinde, akaryakıt sektöründe lojistik alanda üçüncü olan şirketlerinin Türkiye Petrolleri ile Batman’da 3 yıl evvel başlayan ev sahibi, kiracı ilişkilerinin 1 Mayıs itibariyle Samsun ve İzmir’de genişletildiğini belirtti. Yanardağ bu sözleşmenin devamında stratejik işbirliklerinin uzun yıllar devam etmesini diledi. Yanardağ’ın ardından kürsüye gelen ALPET Genel Koordinatörü Mehmet Gültekin, Alpet’in kurulduğu 2002 yılından bu güne kadar çeşitli yörelerde büyütmek, gelişmek ve sektöre katkılarını arttırmak için amansız bir mücadele ile faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Gültekin; “Türkiye Petrolleri ile 2 yıllık bir sözleşme yaparak daha önceden var olan Batman’daki işbirliğimizi, gerek Samsun’da, gerekse Aliağa tesislerimizde müştereken götürüyoruz. Yani aramızdaki ilişki ev sahibi kiracı ilişkisidir, 2 yıllık bir süredir. Bizim temennimiz bu sürenin sonunda Türkiye Petrolleri ile bir kamu kuruluşu olması hesabıyla bu sürenin uzatılarak daha başka alanlarda işbirliğimizi geliştirmek, büyütmek istiyoruz” dedi.

“BAYİLERİMİZİN KAR MARJLARI GİTTİKÇE DARALDI”

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Genel Müdürü Mutlu Gül ise programda yaptığı konuşmada, hedeflerinin 2015 yılının sonunda yedinci terminali de hizmete açmak olduğunu vurguladı. Gül; “ Akaryakıt dağıtım sektöründe marjlarda ciddi bir daralma var. Dolayısıyla bizim müşterilerimize dönük yüzümüz olan bayilerimizin kar marjları gittikçe daraldı. Bizim de bu manada destek vermemiz için onların navlun bedellerini azaltacağımız yeni dolum tesisleri yapmamız gerektiği kanaati gittikçe ağır basmaya başladı. Bunun neticesinde farklı çözüm önerileri aramaya başladık. Alpet bu manada kapılarını bize açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Her ne kadar burada kiracı durumda olsak ta Alpet’in gösterdiği nezaket doğrultusunda tamamen kendi ürün kalitemiz, ürün politikamız noktasında bize genişlik tanımışlardır” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN HER SABAH YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Mutlu Gül’ün ardından söz alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Besim Şişman da, Türkiye Petrolleri Ailesi için her sabahın yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Türkiye Petrolleri olarak milli menfaatler noktasında hareket eden her şirketi kamu şirketi olarak gördüklerini söyleyen Şişman; “Onlarla işbirliği yaparken bu olayı hiçbir zaman devlet ve özel diye düşünerek hareket etmiyoruz. Türkiye Petrolleri yıllık yatırımı yurt içi ve yurt dışı 3 Milyar Doları bulmuş bir şirkettir. Bu açılışın hem şirketimiz için hem ortağımız Alpet için, hem de memleketimiz için hayırlara vesile olur” dedi.

“HER MÜTEŞEBBİSİ ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ”

Törende son konuşmayı Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptı. Yılmaz, bu tür tesislerin yapılıncaya kadar şirketin, ama faaliyete geçtikten sonra milletin malı olduğunu ifade etti. Ülkenin ihtiyacı olan her üretimi, yasal zeminde üretim yapan her müteşebbisi değerli ve önemli gördüklerini kaydeden Kaymakam Yılmaz; “Bugün burada bir kamu kurumu olan, 1950’li yıllarda yola çıkmış Türkiye Petrolleri’nin bir kuruluşu olan dağıtım şirketinin güzel bir sloganı var, ‘Sermayesi devletin, kârı milletin’. Böyle bir firmanın Türkiye’de gücünü ispat etmiş Alpet’in işbirliğiyle bu tesisi açması da güzel bir örnektir. Aliağa’mız tabelada 80 bin olsa da 100 binin üzerinde nüfusu olan bir ilçe. Bu tür faaliyetlere de yabancı değil. Sizler, Türkiye Petrolleri sektörde 18’nci tesissiniz. Tesisimizin ülkemize, bölgemize, ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından tüm katılımcılar sahneye gelerek Türkiye Petrolleri’nin 6. Dolum Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.  (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler