131019098
19 Nisan 2024, Cuma

VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON ŞANS!

15 Haziran 2017, Perşembe 06:25

     


Daha önceki yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlara ikinci bir şans tanıyan, bazı kamu alacaklarını yeniden yapılandıran 7020 sayılı kanun resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren af yasasının mevcut borçlar üzerinde taksitlendirme imkânı sunduğunu belirten Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Selim Erkmen “Daha önce 6736 sayılı yasadan faydalanan mükellefler kalan borçları için, eğer ödemelerini düzenli yaptılarsa bu yasadan da yararlanmaya devam edecekler. 6736 sayılı yasadan hiç yararlanmayan mükellefler ise 7020 sayılı bu yasadan tekrar yararlanıp eski borçlarının tümünü bu taksitlendirme kapsamına alıp vergi borçları trafik cezaları belediye borçları ve ya SGK borçlarını yapılandırabilecekler.” dedi.

Son gün 30 Haziran

Bu yasanın, faydalanmak isteyen mükelleflere faizlerin silinerek cüzi bir vade farkı ile peşin ödeme imkânı sunduğu gibi 18 aya bölünen taksitlerle ödeme imkânı da sunmakta olduğunu belirten Erkmen “Mükelleflerin bu yasadan faydalanmaları için son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirlenmiş durumda. Mükellefler mali müşavirlerine danışarak ya da www.gib.gov.tr/e-Tebligat adresinden sorgulama yaparak mevcut borçlarından haberdar olup, başvurularını yapmalılar. Ayrıca başvurularını elektronik ortamda SGK’nın sitesinden, vergi dairesi sitesinden mali müşavirleri vasıtasıyla ve ya mükellefler kendileri gerçekleştirebilirler.” hatırlatmalarında bulundu.

Kapsama giren borçlar

Vadesi 31.03.2017’ye kadar olan borçlar

Vergi borçları

Sgk borçları

Belediye emlak borçları

Orman köylüleri ile ilgili borçlar

Tarımsal amaçlı kooperatiflerin Bakanlık borçları

Küçük sanayi sitesi yapı kooperatiflerinin bakanlık borçları

Trt payları

Esnaf, ticaret ve mali müşavirler odalarının aidat borçları

Avukatların BARO borçları

(EREN SARAN)







 
Son Eklenen Haberler