131019098
29 Mart 2024, Cuma

HOLLANDALI YATIRIMCILAR BERGAMA’YA GELİYOR

16 Şubat 2017, Perşembe 06:44

     


40 milyon Euro’luk yatırımla Bergama’yı seçen Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi Danimarkalı firmanın ardından Hollandalı yatırımcılarda bölgeyle ilgilenmeye başladı.

Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı, Hollanda Ticaret Teşvik Merkezi (NBSO) temsilcisi Faruk Uçar ve Mehtap Yıldız Nuijens, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i ziyaret etti. Ziyarette Hollandalı yatırımcıların teşvik edilmesi amacıyla Mayıs ayında Bergama’ya getirilmesi kararlaştırıldı. Bergama Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen görüşmede yatırım için Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSBİ) seçen rüzgâr tribünü kanat üreticisi Danimarkalı şirket ile birlikte, bölgenin bu konuda ön plana çıktığı konuşuldu. Bergama’ya yenilebilir enerjide yapılacak yeni yatırımların önünün açıldığını belirten konuklar, Hollandalı yatırımcıların bu alanda Bergama’ya yatırım yapmak isteyebileceklerini ifade ettiler. Bu konuda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ten işbirliği istediler.

Toplantıda Bergama Ticaret Odası (BERTO) ile birlikte Hollandalı yatırımcıların Mayıs ayında Bergama’ya getirilmesi, buradaki olanakların anlatılarak teşvik edilmesi kararlaştırıldı. Yapılan ziyaret için memnuniyetini dile getiren Başkan Gönenç; “Yatırım için Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ni (BOSBİ) seçen rüzgâr tribünü kanat üreticisi Danimarkalı şirket ile birlikte bölge yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Dolayısıyla Hollandalı yatırımcılarında bölgeyle ilgilenmesi istihdam açısından umut verici bir gelişme. Mayıs ayında Bergama ticaret Odası ile birlikte Hollandalı yatırımcılara bölgeyi tanıtacağız. Hem temiz enerji, hem de istihdam açısından yapılacak yatırımlarda elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler