131019098
28 Mart 2024, Perşembe

12 FİRMAMIZ İLK 500 ARASINDA

19 Haziran 2015, Cuma 11:33

     


İstanbul Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz gün açıklanan 2014 yılı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde Aliağa Ticaret Odası (ALTO) üyesi 12 şirket yer aldı. Listede TÜPRAŞ geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilk sırada yer alırken PETKİM’de 16. sırada yer aldı. Merkezi başka şehirlerde olmasına rağmen üretimleri İzmir’de olan firmaların esas alındığı ALTO listesinde petro kimya ve demir çelik sektörü ön plana çıktı. Aralıksız 47 yıldır yapılan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında Aliağa’da üretim yapan 12 firmanın yer aldığını söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka “Odamız üyesi firmaların bu listede yer bulması bizleri sevindirmiştir. Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan; üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyoruz. Umarım ilerleyen yıllarda daha çok firmamız bu listede yer alır” dedi.

‘ALİAĞA’NIN EKONOMİYE KATKISI HER YIL KATLANARAK ARTIYOR’

Aliağa’nın sanayi ve ekonomik anlamda ülke ekonomisine sağladığı katkı bakımından özel bir konumda olduğunu ifade eden Saka, Aliağa’nın Türkiye ve bölge ekonomisine sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olan katkısı her yıl katlanarak artıyor, artmaya da devam edecek. Açıklanan listede ağırlıklı olarak bulunan petro kimya ve demir çelik sektörlerinin en önemli temsilcileri ilçemizde yer almakta ve özellikle demir çelik sektöründeki sıkıntılara rağmen bu sektörde üretim yapan firmalarımızın listede üst sıralarda yer alması bizleri ayrıca sevindirdi. Aliağa, her iki sektörde de Türkiye'nin üssü olmaya aday” diye konuştu.

‘ALT YAPI DESTEKLENMELİ’

Aliağa'nın İzmir'in gelişmesine ve ülke ekonomisine bu denli katkı sağlamasının göz ardı edilemeyeceğini belirten Saka, durum böyleyken Aliağa'nın alt yapı yatırımları konusunda desteklenmesi ve teşviklerin yatırımcılar için daha etkin ortaya koyulması gerektiğini vurguladı. (Aliağa Ekspres Haber Merkezi)







 
Son Eklenen Haberler