131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ALTO’DAN ALİAĞALI GİRİŞİMCİLERE İHRACAT EĞİTİMİ

20 Şubat 2015, Cuma 17:21

     


Aliağa Ticaret Odası tarafından Aliağa’da ihracat yapma isteğinde olan ve dış ticaret süreçleri ile ilgili bilgi dağarcığını genişletmek firmalara yönelik olarak “İhracatta Pazar Araştırmasının Önemi Semineri” düzenlendi.

Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda,İyonya Danışmanlıktan Dış Ticaret Uzmanı Ferişte Temiz tarafından gerçekleşen eğitimde katılımcılara Nasıl İhracatçı olunur? İhracata başlamak isteyen firmaların yapması gerekenler nelerdir? Yurt dışında pazara girmek isteyen firmaların yaptıkları yanlışlar nelerdir? gibi konular hakkında bilgi verildi.

“Dış pazarlarda başarı iyi bir strateji ile elde edilebilir”

“İhracata başlamak, Pazar araştırmasının önemi ve ilgili devlet destekleri” isimli sunumundaİhracata ilişkin firma stratejini belirlemek için Pazar araştırması yapmanın bir zorunluluk olduğunu belirten Temiz, “Dış pazarlarda başarı iyi bir strateji ile elde edilebilir. Bir işletmenin stratejisi işletmenin hedeflediği pazarda maksimum pazarlık gücü elde etmesi için kime, ne satmayı planladığı, işletmenin hedeflediği amaçlarına nasıl ulaşabileceği ve hedeflerindeki öncelikleridir” dedi.

Uluslararası Pazarda başarılı olmanın sırları hakkında bilgi veren Ferişte Temiz, “Uluslararası pazarlarda faaliyet gösterirken dikkat edilecek en önemli konu iç Pazarda işleyen ürün hizmet ya da sistemin dış Pazarda da aynı şekilde işleyip işlemeyeceğine karar vermeleridir. İyi bir Pazar araştırmacısı firma hem dış Pazar özelliklerini hem de tüketicilerin ihtiyaç ve isteklerini net bir şekilde analiz etmeli, bu doğrultuda ürün veya hizmetin standart bir şekilde mi yoksa Pazar şartlarına göre mi piyasaya sunulacağına karar verilmelidir” şeklinde konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler