131019098
29 Mart 2024, Cuma

İZSİAD'IN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

20 Aralık 2016, Salı 06:14

     


İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinin (İZSİAD) "Kente ve Bölgeye Katkı Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İZSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD olarak temel amaçlarından birisinin kent, bölge ve ülkenin sosyo-kültürel yapısına katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Toplum adına yanlışları, eksikleri ve hataları uygun ve yapıcı bir dille ifade etmenin görev ve sorumlulukları olduğunu kaydeden Küçükkurt, doğru ve güzel işler yapan insanların topluma örnek teşkil etmesi adına ödüllendirilmesi gerektiğini aktardı. İzmir'e ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve çevresel alanlarda katkı sağlayan değerli kişi ve kuruluşları ödüllendirdiklerini belirten Küçükkurt, bu yıl 12.si düzenlenen ödül töreninde Vestel A.Ş., İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ve Tire Süt Kooperatifini ve heykeltraş Harun Atalayman'ı ödüle layık gördüklerini kaydetti.

Küçükkurt, şunları kaydetti:"Ben, öncelikle üç büyük kuruluşumuzu ve değerli sanatçımızı neden bu ödüle layık gördüğümüzü kısaca özetlemek istiyorum. Vestel, Manisa'dan çıktı, elektronikte bir dünya markası oldu, göğsümüzü kabarttı. Yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda sayısız ödül alan elektronik üssü Vestel, endüstriyel mükemmellik ödüllerinde Avrupa Şampiyonu oldu ve bu başarıyı elde eden ilk Türk firması olarak hepimizi gururlandırdı. İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş., İngiltere'nin en prestijli çevre organizasyonu yeşil elma çevre ödülünü kazandı. O da sektöründe bu ödülü alan dünyada ilk kurum olma başarısını gösterdi. Tire Süt Kooperatifi, kırsal kalkınma modeliyle yalnızca ülkemize değil, dünyaya örnek oldu. Alım garantisiyle üreticinin pazar derdine son verdi, böylece üretimin artmasını sağladı. Yıllardır süt, et ve bunların yan ürünlerini en modern ve sağlıklı koşullarda işleyip paketliyor, sofralarımıza ulaştırıyor. Bu başarılı yapı, yurt içinde pek çok ödüle layık görüldüğü gibi, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından da 'Örnek Kırsal Kalkınma Modeli' seçildi. Heykeltraş Harun Atalayman ise gerçekten ustalık isteyen ayrıcalıklı bir sanatkarlığa imza attı. Hepinizin bildiği gibi, Yeşildere Caddesi'nde yaptığı devasa Atatürk Maskı ile İzmir'e yepyeni ve çok anlamlı bir simge kazandırdı."

Ödül töreniyle ilgili konuşmasından sonra yaşanan terör saldırılarıyla ilgili konuşan Küçükkurt, şunları kaydetti:"Suriye ve Irak’taki kaos ortamının yarattığı mülteci akını ise ülkemiz ve milletimiz için apayrı bir sosyal ve ekonomik yara. Ülkemizin güvenliğini ve bölgenin istikrarını sağlama hedefiyle komşu topraklarda görev yapan askerlerimizden zaman zaman gelen acı haberler de ayrıca ciğerimizi dağlıyor. Barış, huzur ve kardeşlik yolunda milletçe arzumuz ortak. Türkiye üzerinde hain emeller planlayanların beslediği terör örgütleri asla başarılı olamayacak. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü ilelebet daim olacak. Buna inancımız ve kendimize güvenimiz tam. İş dünyası olarak bizler de bu mücadeleye sonuna kadar destek vermeye hazırız. En büyük dileğimiz Ülkemizdeki terör belasının başının ezilmesi, yok edilmesi, yerin dibine gömülmesidir. Bunu milletçe, hep birlikte başaracağız" (AA) 







 
Son Eklenen Haberler