131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TÜMSİAD İZMİR ŞUBESİ ALİAĞA`DA TANITMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

26 Mart 2015, Perşembe 09:41

     


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İzmir Şubesi Teşkilatlanma Komisyonu Aliağa İlçe Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen TÜMSİAD tanıtım toplantısı Aliağa Etap Altınel Hotelinde gerçekleşti.

Toplantıya Aliağalı işadamların yanı sıra Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ,AliağaCumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur , Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Özkurt ,İlçe Emniyet Müdürü HasanTuğan,Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve birçok sivil toplum kuruluşunun yetkilileri ve çok sayıda misafir katıldı.

TÜMSİAD tanıtım videosunun gösteriminden sonra açılış konuşmasını yapan Aliağa Semerkant Vakfı Aliağa Bölge Başkanı Ramazan KaraşorAliağa’mızın ev sahipliği yapmış olduğu, işadamların 1. Dayanışma ve Tanışma toplantısını düzenlemiş olmaktayız diyerek“Aliağa İşadamlarımıza TÜMSİADdünya çapında yapmış olduğu çalışmaları daha iyi tanıtmak amacıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız.”dedi

Daha sonra kürsüye gelen Aliağa Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Hüseyin EKREN yaptığı konuşmada “ Böyle bir tanıtım oldu Aliağa da ilk defa böyle bir oluşumun içerisindebulunduğumuz bu toplantıda Kurumumuz adına temsil etmeye geldik. İnşallahAliağa’mızı daha ileriye götüren bir çalışma içerisinde oluruz.Aliağa’da Bizde varız diyerek Aliağa’yı önemseyen TÜMSİAD Yönetim kuruluna ve temsilcilerine teşekkür ederiz” dedi.

TÜMSİAD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ceylan yaptığı konuşmada, “Aliağa ,Ege Bölgesinin toplam İhracatının yaklaşık %22 sini gerçekleştirmektedir.Toplamda İzmir şubemizde 550, Aliağa ilçemizde çok az sayıda üyemiz bulunmaktadır. Bugün özellikle sizlere derneğimizi anlatmak ve faaliyetlerimizden işadamlarımız faydalanması ve etkinliklerimize katılarak birlikte faydalı olabilmenin yollarını bulmak için buradayız”şeklinde konuştu. Toplumuzun Kültürel ve Manevi değerleri ile beslenmiş iş ahlakını özümsemiş,örnek işadamı ve verimli işletme modelini oluşmasını ve yaygınlaşmasını destek olmak istediklerini ifade eden Ceylan, konuşmasının sonunda ise şunları söyledi: “Bizler Ülkemizi seviyoruz Bu topraklarda faaliyet gösteren KOBİ’lerimiz el emeği,göz nuru çalışmalarının değerininfarkındayız .Bu cabayı küresel rekabet zemini taşımak,küresel sermaye tehditli altındaki Ülke ekonomisinde kendi öz değerlerimizde nasıl ayakta kalabiliriz in formülerini arıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu tür etkinlikler aynı işi yapan kişilerin birbirlerine tecrübelerinden faydalanmalarını vesile olduğunu ,İyi iş nasıl yapılır,birlik ve berberlik içerisinde nasıl yapıldığını bir iş ne amaçla yapıldığını ne maksatla yapıldığını bunları göstermeye vesile olduğunu diyen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’da :“Atalarımız Atasözlerini söylerken onun arkasına ne o kadar derin manalar gizlemişler ki Altının kıymeti sarrafı bilir. Bir söz vardır. Hakikaten bu ülkenin kaynaklarını bu milletin özü cevheri altından daha kıymetli madenleri vardır altın gibidir. Bunun kıymetini bilecek insanların eline geçtikten sonra hakikaten ülkemiz bulunduğu yerden milletimiz bulunduğu noktadan daha iyi yerlere gelecektir.Ülkemiz gerek ekonomik yönden, gerek sosyal yönden, kültürel yönden her yönden Çünkü bunlar birleşik bir kaplar gibidir.Ekonomide bir değişme eğitimi ilgilendirir, sağlıda ilgilendirir. Busektörlerde biz aslında daha iyi yerlerde olabilirdik. Ancak geçmiş dönemdeki hatalar, iç çekişmeler,kavgalar,kıskançlıklar ve başka bir sebeplerle bu ülkenin ,insanlarının birbirleri ile uğraşması ülkemizdeki insanımızın bulunması gereken seviyenin çok altlarında bırakmıştı. Âmâ artık bu altının kıymetini bilecek sarraflar ve ustalar yetişiyor ve yetişti.Allaha şükürler olsun. Bundan sonra ülkemiz her yönden içteki huzur kardeşlik dayanışma ,refahı seviyesi gerek uluslararası itibar olarak hızlı biçimde daha iyi bir yerlere geleceğine ben inanıyorum. Dolayısıyla bu tür organizasyon vefaaliyetler önemlidir. Artık Bu işlerin filan parti ile, filan siyaset ile, filan görüş ile daha net söyleyeyim sağcısı ile solcusu ilebununla ilgisi yok.Türkiye Artık bir bütün. Bu ülke kavgayı ve gürültüyü bıraktı, geleceğe bakıyor. Tabii ki burada güven önemlidir. Esnaf güvendir ,ticarette önemlidir. siz karşı taraf güven veremezse sizinle bir kere ticaret yapar ikinci defa gelmez ,dolayısıyla her işin başı güvendir, dürüstlüktür size buradan başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin “ diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda Teşekkür plaketleri verildi. (Nimet Ergün)







 
Son Eklenen Haberler