131019098
23 Nisan 2024, Salı

BAKAN ALBAYRAK, EGEGAZ’I İNCELEDİ

26 Aralık 2016, Pazartesi 07:23

     


Türkiye'nin ilk yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminalinin açılışı için Aliağa’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Egegaz LNG Terminalini de ziyaret etti. Albayrak, günlük kapasitesi 24 milyon metreküpe çıkarılan tesis hakkında bilgi aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Türkiye'nin ilk yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminalinin açılış töreninin ardından Egegaz LNG Terminalini de ziyaret etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar’ın da yer aldığı ziyaret heyetine Aliağa’dan da Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz ile Emniyet Müdürü Hasan Tuğan eşlik etti.

TESİS HAKKINDA BİLGİ ALDI

Tesisin girişinde, Egegaz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akbal, Çolakoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu karşılanan Bakan Albayrak ve beraberindeki heyet, yeni yatırımlarla devreye alınan tankların bulunduğu alanı gezdi. Terminal binasında incelemede bulunan Bakan Albayrak, Egegaz Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu ve Genel Müdür İbrahim Akbal’dan tesis hakkında bilgi aldı.

KAPASİTE 40 MİLYON METREKÜPE ÇIKARILACAK

Egegaz Başkan Vekili Mehmet Çolakoğlu, 1998 yılında devreye alınan tesisin sisteme günlük doğalgaz basma kapasitesinin 16 milyondan 24 milyon metreküpe yükseldiğini, gelecek yaz da 40 milyon metreküpe çıkararak önemli bir doğalgaz giriş noktası haline geleceklerini ifade etti. Çolakoğlu ayrıca, sektörün beklentileri ve üretim kapasitesinin daha ileri noktalara taşınması konusunda da Bakan Albayrak ile istişarede bulundu. Bakan Albayrak, yaklaşık 1 saat süren Egegaz LNG Terminalini ziyaretinin ardından helikopterle Kiraz ilçesine geçti.

(HABER: VOLKAN GÜNDÜZ)

(FOTOĞRAF: AA) 







 
Son Eklenen Haberler