131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘NEFES KREDİSİ’ İÇİN BAŞVURU BAŞLADI

26 Aralık 2016, Pazartesi 07:09

     


“KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” hakkında Ziraat bankası ve Denizbank Aliağa yöneticileri ALTO başkanı Adnan Saka ile görüştü. Ziyarette, Nefes Kredisi’nin KOBİ’lere can suyu olacağı belirtildi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOBİ’ler için açıklanan Nefes Kredisi’nin Aliağa iş dünyasına can suyu olacağını belirterek, “Riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu, yüzde 15’lik dilimi ise bankalar tarafından karşılanacak. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Türkiye ekonomisinin bu geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler, işverenlerimizi, ticari hayatımızı rahatlatmayı amaçlayan girişimler yapılıyor. Üyelerimizin şu anda her zamankinden daha çok ucuz finansmana, uygun koşullarda krediye ihtiyacı var. ‘Nefes Kredisi’ ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90, aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlanacak. Aliağa’daki KOBİ’lerimizi, bu krediden faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.

Belge gerekiyor

KOBİ’lerin nefes kredisinden yararlanabilmeleri için öncelikle bağlı bulundukları odadan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren faaliyet belgesi almaları, daha sonra Ziraat Bankası veya Denizbank’a giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekiyor. Oda üyesi olsalar bile; eczaneler, kooperatifler, döviz büfeleri, faktoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler bu projeden yararlanamayacak. Ayrıca ‘Nefes Kredisi’nden yararlanmak isteyen üyelerin vergi ve SGK borcu olmaması, olanların ise yapılandırma yapmış ise bunu belgelendirmesi gerekiyor.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler