131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

KOBİ'LERE 150 BİN TL PROJE DESTEĞİ

27 Şubat 2015, Cuma 09:38

     


'Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) Proje Destek Programı' bilgilendirme toplantısı, Aliağa Ticaret Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa’da yapıldı. Proje kapsamında; Aliağa’da İşletmeler 20 Mart'a kadar KOSGEB'e sunduğu projelerle 150 bin liraya kadar hibe alabilecek.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Seminer Salonu'nda yapılan ve Aliağa Ticaret Odası meclis üyeleri, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldığı programın sunumunu KOSGEB KOBİ Uzman Yardımcısı Ali Rıza Çataldağ gerçekleştirdi. KOBİ Proje Destek Programı kapsamında ülke genelinde 100 milyon liralık bir bütçe ile Proje Teklif Çağrısı'na çıkıldığını ifade eden Çataldağ, KOBİ'lerin bu projelerden faydalanması için uyulması gereken prosedürler ve bu yıl ki projeler hakkında bilgiler aktardı.

HİBE ÜST SINIRI İZMİR İÇİN 150 BİN TL

KOBİ'lerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve ekonomik etkinliklerinin artırabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Çataldağ, işletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelerin destekleneceği çağrıda hibe üst sınırı İzmir'in de bulunduğu 1. ve 2. bölgeler için 150 bin lira olduğunu ifade etti. Buna ek olarak Çataldağ, proje süresinin en az 6 ay, en fazla 24 ay olduğunu belirtti.

'KOBİLER BU FIRSATI KAÇIRMASIN'

Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış ise bilgilendirme toplantısında aktardığı bilgilerden dolayı Çataldağ'a teşekkür ederek, teklif çağrılarından faydalanmak isteyen KOBİ'lerin bu fırsattan yararlanmaları gerektiğini ve ALTO bünyesinde faaliyet gösteren KOSGEB Aliağa Temsilciliği'ne başvurup detaylı bilgi ve destek alabileceklerini belirtti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler