131019098
29 Mart 2024, Cuma

PETKİM İŞÇİLERİNDEN İLHAM ALDILAR

29 Haziran 2015, Pazartesi 10:48

     


Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren EATON Polimer Kauçuk Fabrikasında Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin 9 gün süren grevi işveren ile sendikanın anlaşması sonucu sona erdi. Grev sürecinde şube olarak işçilere destek ziyaretinde bulunan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “PETKİM’deki eylemin de oraya mutlaka etkisi oldu” dedi. EATON Polimer Kauçuk fabrikası işvereninin, işçilerin zam talebini kabul etmemesi sonucu, bin 870 Petrol-İş Sendikası üyesi fabrika işçisi 17 Haziran günü greve başlamıştı. Petrol-İş İstanbul 1 Nolu şubeye bağlı Polimer Kauçuk ve Pazarlama A.Ş.'de çalışan işçilerin grevinde, devam eden görüşmelerin neticesinde 9’uncu gün sonunda anlaşma sağlandı. Grev sonunda yapılan anlaşmaya göre işçi ücretlerine 1. yıl brüt 330 lira, 2. yıl enflasyon artı yüzde 2 zam uygulanacak.

“DAYATMACI TAVIR GREVLE KIRILDI”

İşçilerin ücret maddeleriyle ilgili anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grevin 8. gününde Petrol-İş Aliağa şube icra kurulu da Polimer çalışanı işçilere destek ziyaretinde bulunmuştu. Sona eren grevi ve süreci değerlendiren Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Sendikamızın İstanbul 1. Nolu Şubeye bağlı Eaton Polimer Kauçuk Fabrikasında toplu sözleşme anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Daha sonra oradaki arkadaşlar grev haklarını kullandılar. İşverenin o dayatmacı tavrı bu grevle kırıldı. Eaton Polimer Kauçuk Fabrikası işçilerini kutluyorum” dedi. Tekirdağ’daki greve, Aliağa’da 6 gün boyunca sürdürülen PETKİM’deki eylemin de etkisi olduğunu belirten Oktay, “Bizim burada 6 gün boyunca PETKİM’de gerçekleştirdiğimiz bir eylem süreci vardı. . Ziyaret ettiğimizde de bize işçi arkadaşlarımız PETKİM’deki eylemden cesaret aldıklarını belirttiler” şeklinde konuştu.

DİRENDİLER VE KAZANDILAR

EATON Polimer Kauçuk fabrikası işçilerinin tarihlerinde ilk defa böyle bir eylem yaptıklarının alını çizen Oktay, “İşverenin sıfır zam talebine karşı kendi taleplerini karşılayacak noktaya getirdiler. Grev toplu sözleşme anlaşmayla sonuçlandı. Arkadaşlarımızın talebi ücretlerine seyyanen 350 TL zam yapılmasıydı. Bitiş noktası 330 TL oldu ve toplu sözleşme iyi bir noktada bitti. Arkadaşlar işverene taleplerini karşılattılar. Örgütlü mücadele noktasında bu sonuç elde edildi. Direndiler ve kazandılar” dedi. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler