131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BAKIRÇAY EKONOMİSİNİN KALBİ BU ZİRVEDE ATACAK

30 Nisan 2016, Cumartesi 06:54

     


İzmir’in tarım, turizm ve sanayi alanlarında önde gelen ilçeleri olan Aliağa, Bergama ve Menemen’in ekonomi dünyasını bir araya getirecek 2. Bakırçay Ekonomi Zirvesi, 3 Mayıs’ta Aliağa’da gerçekleşecek.

İzmir’in tarım, turizm ve sanayi alanlarında önde gelen üç ilçesi Menemen, Bergama ve Aliağa ekonomik işbirliği anlamında önemli bir adım atıyor. Üç ilçe sınırlarının tamamına karşılık gelen Bakırçay bölgesinin adını alan Bakırçay Ekonomi Zirvesi, ekonomi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ HEDEFLENİYOR

Tarım turizm ve sanayi alanındaki yatırımcıların katılacağı, bu yıl ikincisi düzenlenecek Bakırçay Ekonomi Zirvesi, hem sektörel hem de bölgesel işbirliği adına önemli adımların atılmasını sağlayacak. Moderatörlüğünü Gazeteci Rıdvan Karapehlivan yapacağı zirveye konuşmacı olarak Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral katılacak. İlçelerin her birinin bölgesel değerleri tarım, turizm ve sanayi kaynakları göz önünde bulundurularak, sinerji ve işbirliği ile potansiyelleri daha verimli kullanmak için fikir önerileri sunulacak. Toplantıda, bölge ekonomisinin mevcut sorunları dile getirilerek çözüm önerileri konuşulacak.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilmesine rağmen yoğun katılımın olduğu, ekonomi alanının ileri gelenleri ve iş adamları tarafından takip edilen zirvede önemli temaslar kurulmuştu. Bu yıl katılımın daha da yoğun olmasının beklendiği toplantıda bölge ekonomisinin geleceğine yön verilmesi hedefleniyor. 3 Mayıs Salı günü 10.00’da başlayacak olan zirve, Aliağa Erşan Park’ta yapılacak. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler