131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP'DEN PETKİM İŞÇİLERİNE ZİYARET

30 Mayıs 2015, Cumartesi 10:23

     


CHP, işverenleri ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamadıkları gerekçesiyle eylem başlatan Petrol-İş Sendika üyesi Petkim işçilerine eylemin 3. gününde destek ziyaretinde bulundu. Fabrika giriş kapısı önünde toplanan gruba destek verenler arasında,CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayları Zeynep Altıok, Ali Kemal Elitaş, CHP Aliağa İlçe Örgütü Başkanı Özcan Durmaz, CHP ilçe yöneticileri ile Aliağa Belediyesi CHP Meclis üyeleri yer aldı.

"HAKLI MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIZ"

İşçilere destek veren açıklamalarda bulunan Musa Çam şunları söyledi: "Petkim hem Türkiye'nin hem İzmir'in ekonomisine en büyük katma değer sağlayan entegre işletmelerinin başta gelenidir. Sizler de ülke ekonomisinin gelişmesi noktasında alın terinizi döküyorsunuz. Şimdi bir Toplu İş Sözleşmesi süreci yaşanıyor. Bu süreçte belirtilmeliyim ki isteğiniz, sizi ve ailenizi geçindirebileceğiniz ücretin sağlanması yönünde. Bu nedenle yapılan direnişinizde ve haklı mücadelenizde hepinize başarılar diliyorum ve sonuna kadar yanınızdayız"

"MUTLU OLACAĞIMIZ BİR ÜLKE İSTİYORUZ"

İşçilere hitaben bir konuşma da İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Zeynep Altıok'tan geldi. Altıok, eylem alanında asılı bulunan 'İşimi Seviyorum ama Mutsuzum' pankartına dikkat çekerek, "Bu cümle karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorum. Ancak söylemem gerekirse mutlu olunan, eşit ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Bunu sağlamanın da sözünü vererek hepinizin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim" şeklinde konuştu. CHP İzmir 2. bölge 11. sıra milletvekili adayı Ali Kemal Elitaş ise eyleme destek vermekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. Konuşmaların ardından CHP heyeti işçilerin sloganları eşliğinde uğurlanırken, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler