131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

METEM'DEN MİLLİ BİLİNÇ GEZİSİ

1 Haziran 2016, Çarşamba 06:26

     


Aliağa HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Milli Bilinç Gezisi'ne katılan öğrenciler Afyonkarahisar'a giderek milli mücadelenin izini sürdü.

Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri TÜPRAŞ'ın desteğiyle düzenlenen Milli Bilinç Gezisi kapsamında milli mücadele savaşının verildiği yerleri ve şehitlikleri ziyaret etmek amacıyla Afyonkarahisar’a gitti. Bu yıl on ikincisi düzenlenen eğitim gezisinde, Okul Müdürü Kazım Sayın ve öğretmenler Hasan Keskin, Vildan Atilla ve Zafer Orak'ın öncülüğünde okuldaki etkinliklere katılarak başarı göstermiş 40 öğrenci Aliağa’dan yola çıkarak Afyonkarahisar’a hareket etti. Gezi kapsamında Afyonkarahisar, Kocatepe, Zafertepe, Şehit Sancaktar ve Dumlupınar ziyaret edilerek öğrencilere Kurtuluş Savaşı dönemine ilişkin bilgiler verildi.

KAMP KURDULAR, TARİHİ ALANLARI İNCELEDİLER

Öğrenciler Kurtuluş Savaşı'nın geçtiği Afyonkarahisar'ın tarihi bölgelerindeki gezide, geceleri çadır kurarak kamp alanında eğlenceli zaman geçirdi. İlk olarak Kocatepe’yi ziyaret eden ve Büyük Taarruz ’un başlangıcını yerinde inceleyen öğrenciler Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin dönüm noktalarını da gezerek Zafertepe’ye ulaştı. Şehit Sancaktar’ın da ziyaret edilmesinin ardından Dumlupınar’a varan öğrenciler program kapsamında Cumhuriyet Müzesi, Mevlevi Cami ve Türbesi gibi yerleri de görme fırsatı buldu. Her yıl düzenlenen gezi etkinliği hakkında bilgi veren makine bölümü öğretmeni ve izci lideri Zafer Orak, "Öğrencilerimize bu ülkenin nasıl kazanıldığı hakkında bilinç kazandırmayı amaçladık. Bu ülke için savaşan insanların hikayelerini yerlerinde görmelerini istedik. TÜPRAŞ'ın meslek lisemize verdiği destekle gerçekleştirdiğimiz gezi ile öğrencilerimize kamp yaşamı hakkında da deneyim kazandırmış olduk. Emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür ederiz" dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler