131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

SİVAS KATLİAMI DEMOKRASİ MEYDANI’NDA ANILACAK

1 Temmuz 2015, Çarşamba 11:04

     


2 Temmuz 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları'nın 22'nci yıldönümü nedeniyle Aliağa’da yarın anma etkinliği düzenlenecek.

2 Temmuz 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları'nın 22'nci yıl dönümü nedeniyle Aliağa’da bugün anma etkinliği düzenlenecek. Anma programına tüm Aliağalıların katılımını beklediklerini ifade eden Süslü, yaşanan insanlık katliamının tüm insanlığın davası olması gerektiğini söyledi. Etkinlik hakkında bilgi veren Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, bu yıl programı Emek ve Demokrasi Platformu ile birlikte düzenlediklerini belirterek, “Her yıl yaptığımız gibi saat 19.00’da derneğimizde toplanacağız. 19.30’da buradan çıkıp Havuzlu Meydanı güzergâhında gerçekleştireceğimiz yürüyüşle Demokrasi Meydanı’na ulaşacağız. Kaybettiğimiz 33 canımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Demokrasi Meydanı’nda olacağız. Burada bir basın açıklamamız olacak” dedi.

“AVUKATLARDAN SEKİZİ BUGÜN AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ”

1993 yılının Türkiye için çok acı ve karanlık bir yıl olduğunu belirterek yaşananların ardından gelişen sürece değinerek, “2 Temmuz 1993’te 33 tane canımızı şehit verdik. Bugün buna sebep olanlar hala devletin başındakiler, onların içinde olanlar. Davalara onlarca avukat girdi. Bu avukatlardan sekiz tanesi bugün Ak Parti’den milletvekilliği yapıyor. Faillerin bazılarının olaydan sonra Sivas’ta yaşadıklarını ölümlerinden sonra öğrendik. Suçlular cezalandırılmadı, açıklığa kavuşturulmadı. Göstermelik birkaç ceza verildi. Bizim istediğimiz sorumluların ortaya çıkması ve adalet” dedi.

“ORADA SADECE ALEVİLER YANMADI”

İnsanların eskisi kadar duyarlı olmadığını dile getiren Süslü, barış ve kardeşlik ortamının sağlanabilmesi için tüm Aliağalılara sağduyu çağrısında bulunarak, “Yaklaşık 500 civarında üyemiz var ama biz Aliağa’da 5 binin üzerinde alevi yaşadığını kesin olarak biliyoruz. Ama ne kadarı davamızı sahipleniyor bilemiyoruz. Bu dava hepimizin davası. İnsanlık adına bütün herkesin buna sahip çıkması gerekiyor. O gün orada sadece aleviler yanmadı. İnsanlık katliamı gerçekleştirildi. Bugün hala kapılar işaretleniyor. IŞİD’in yaptıkları ortada. Olanlar insanlık dışı. Maraş, Sivas, Çorum’da yaşananların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler