131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ENGELLİLER DERNEĞİ RES’İN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE KATILDI

1 Temmuz 2016, Cuma 06:20

     


Aliağa Engelliler Derneği yönetimi, Bozköy’de bulunan Kardemir'e ait Bozyaka (RES) Rüzgar Enerjisi Santralını ziyaret etti.Bozyaka RES’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte 50 çam fidanı toprakla buluştu.

Santral sahasında yapılan etkinliğe Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Denetim Kurulu Üyesi İrfan Medet Akpınar, Dernek Başkan Yardımcısı Ufuk Kutuoğlu, dernek üyeleri, Menemen Orman Bölge Şefi Tolga Şener ve Bozyaka RES firmasının çalışanları ile basın mensupları katıldı. Etkinlik RES koordinatörü İsmail Yazıcı’nın yenilebilir enerji kaynakları hakkındaki slayt sunumu ile başladı. Sunumda tribünlerin çalışma prensibi nasıl, neden yenilenebilir enerji, ülkemiz enerjisine ne gibi katkılar sağlayacağı gibi konulara değinen Yazıcı, sunum sonrasında dernek üyeleri ve firma çalışanları ile 50 adet çam fidan dikimini gerçekleştirdi..

Doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde yenilenebilir enerjinin büyük bir avantaj olduğunu belirten Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkan Yardımcısı Ufuk Kutuoğlu çevreci bir anlayış ile hareket eden firma yetkililerine teşekkür etti.

Yenilenebilir enerjinin Türkiye’nin cari açığını kapatmada önemli bir unsur olabileceğini ifade eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Denetim Kurulu Üyesi İrfan Medet Akpınar ise, “Enerji ülkemiz için önemli bir unsur. Türkiye’nin cari açığının büyük bir bölümünü enerji oluşturuyor. Dolayısıyla bu tür tesislerin yapılması ülke ekonomisine de önemli katkı sağlamaktadır. Umuyorum ki bu tür çevreci yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynakları hızla artar. Çevreye çok daha duyarlı temiz enerji kaynaklarına ulaşmayı arzu ediyoruz. Firma yetkilileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında derneğimize her zaman destek vereceklerinin sözünü verdiler.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler