131019098
29 Mart 2024, Cuma

“SARAY’IN KANLI OYUNUNU BOZALIM”

1 Eylül 2015, Salı 11:52

     


Aliağa Birleşik Haziran Hareketi platformu üyeleri Cumartesi günü saat 19.00’da Aliağa’da Havuzlu Meydan’da buluşarak ‘AKP’yi ve Savaşı Durduracağız’ yürüyüşü gerçekleştirdiler.

‘Savaşa Hayır’ imza kampanyasının devamında ‘AKP’yi ve Savaşı Durduracağız’ sloganıyla yürüyüş düzenleyen Aliağa Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Cumartesi günü saat 19.00’da Havuzlu Meydan’dan başlattıkları yürüyüşü, İstiklal Caddesi, Demokrasi Meydanı ve Fevzi Paşa Caddesi üzerinden Balıkçı Barınağı’na kadar sürdürdüler. Sloganlar eşliğinde ilçe merkezinde yürüyüş gerçekleştiren Birleşik Haziran Hareketi üyelerine vatandaşlar ve esnaftan da büyük destek geldi. ‘Katil, hırsız AKP’, Kaçak saray yıkılsın’ ‘Savaşa Hayır’ ‘AKP savaş, halk barış istiyor’ sloganları işliğinde yürüyüşü sonlandıran Aliağa Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Balıkçı Barınağı önünde bir de basın açıklaması yaptı.

“YAŞANAN ACILARIN TEK SORUMLUSU AKP’DİR”

Aliağa Birleşik Haziran Hareketi üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Aliağa Birleşik Haziran Hareketi Sözcüsü İsmail Hakkı Ortaköy, “Ülkemizin dört bir yanını ateş sardı. Sokaklarda bombalar patlıyor. Evler taranıyor. Her gün gençlerimiz yaşamını yitiriyor. Yoksul evlere ateş düşüyor. Yaşanan bu acıların tek sorumlusu AKP iktidarı ve saltanatını kaybetmek istemeyenlerdir. Onların her ne pahasına olursa olsun iktidarı bırakmama inatları yüzünden ülkemiz felakete sürüklenmektedir. İktidara çöreklenen AKP’nin, kaçak saray saltanat heveslilerinin heveslerini kursaklarında bırakalım. Akan kardeş kanını durduralım” diye konuştu.

“HESAP SORMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Savaşa bahane edilen Suruç Katliamında yitirilen gençler başta olmak üzere, çatışmalarda yaşamını kaybeden herkesin vebalinin siyasi iktidarın omuzlarında olduğunu vurgulayan Ortaköy, “Hırsızlıkların yolsuzlukların ve cinayetlerin hesabını vermemek için gençlerin hayatını feda etmekten çekinmeyen bu iktidardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Yoksulların çocuklarını savaşa sürüyorlar. Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Burak çürük raporu alıp askere gitmedi. Küçük oğlu Bilal ise dövizli askerlik yaptı. Her ikisi de milyon dolarlarla oynuyor. Erdoğan ise gençlerin tabutları önünde nutuk atıyor. Savaşı kışkırtanlar yoksul mahallelere cenaze gönderip karşılığında buralardan oy toplama hesabı yapıyor. Akıllarınca savaş atmosferinde tekrarlanan seçimleri yineleyecekler, iktidarlarını kuracaklar. Böylelikle hırsızlıklarının ve cinayetlerinin hesabı sorulmayacak. İzin vermeyelim” dedi.

“AKP’Yİ VE SAVAŞI DURDURALIM”

Açıklamasının devamında ‘kardeşlik’ vurgusu yapan Birleşik Haziran Hareketi Sözcüsü İsmail Hakkı Ortaköy; “Türk ile Kürt düşman değil kardeştir, birdir. AKP kendi iktidarı için kardeşi kardeşe kırdırıyor. Çatışma, savaş, silah AKP’nin yaktığı bu ateşi harlıyor, kardeşlik ve birlik zeminlerini zedeliyor, unutmayalım. Birleşirsek karşımızda hiçbir hırsız, hiçbir katil duramaz. Çıkalım sokağa. Bütün duvarlara bunların hırsızlıklarını, katilliklerini, yüzsüzlüklerini yazalım. Saray tarafından fiilen kurulduğu ilan edilen rejime karşı tüm mahallelerde, okullarda, işyerlerinde mücadeleyi büyütelim. Halkın birleşik direnişiyle AKP’yi ve savaşı durduralım. Hep birlikte Saray’ın kanlı oyununu bozalım” ifadelerini kullandı. Ortaköy’ün basın açıklamasını okumasının ardından grup bir süre daha AK Parti aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler