131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

MENEMEN’İN GURURU: GÖLPARK AÇILIYOR

1 Eylül 2016, Perşembe 06:46

     


İzmir’in ilki olma özelliğine sahip Gölpark Menemen yarın düzenlenecek görkemli törenle kapılarını açmaya hazırlanıyor. Tamamen kendi öz kaynakları ile inşa ettikleri 170 bin metrekarelik dev rekreasyon alanı ile gurur duyduklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 2019 seçimleri öncesinde adaylık söylentileriyle ilgili de flaş açıklamalarda bulundu.

Yarın hizmete girecek Gölpark’ta basın mensuplarını ağırlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, gurur projesiyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Belediyenin kendi öz kaynakları ile hayata geçirilen proje hakkında açıklamada bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin şunları dile getirdi: “Görev sürem içerisinde ilçemize çok önemli katkılar koyduğumuzu ve önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Büyüyen ve gelişen bir ilçedeyiz. 1999 yılında göreve ilk seçildiğimde ilçe nüfusumuz 99 binken, bu rakam şimdi 169 bine çıktı. Yeni bağlanan belde ve köylerle birlikte daha geniş bir alana hizmet veriyoruz ve zorlanıyoruz. 2004 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ve 2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasası ile birlikte yetkilerimiz ve kaynaklarımız da sınırlandı. Bu iki yasa çıkmadan önce kaynaklarımız artacak, hizmetlerimiz daha kolay olacak şeklinde değerlendirmeler yapılırken, ben aksini belirtip özgürlük elden gidiyor demiştim. Bir süre sonra haklı çıktığımız da görüldü. Bütçelerimiz birebir oranında düştü. Ve Tüm belediye başkanlarımız bundan muzdarip. Belediyelerimiz daraltılan bu bütçelerle zor işler yapıyor. 150 milyon lira bütçe yapabilecekken, geçtiğimiz yıl 66 milyon lira yapabildik. Çok daha iyisini yapabilirdik. Belediyemiz elindeki bu bütçeyle bu projeyi, bu tesisi yaratmanın gurunu yaşıyor. Burayı sadece Tahir Şahin olarak ben bitirmedim. İşçilerimiz de dahil olmak üzere, tüm belediyemizin burada eşit katkısı vardır. Belediye ailesindeki tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

GÖLPARK MENEMEN’İN BÜROKRASİYE TAKILAN HİKAYESİ

İki seçim dönemi atlatan çalışmalarıyla ilgili detayları aktaran Tahir Şahin, “Burası mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yani, Ulaştırma Bakanlığı’na ait bir bölgeydi. İzmir-Çanakkale yolu üzerinde malzeme çıkartılan alanda yer altı sularıyla kendiliğinden bir göl oluştu. 8 yavrumuz burada boğuldu ve zor bir durumla karşı karşıyaydık. Bu izbe mekanı alıp, Sayın Başbakan’ımız Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı iken belediyemizi ziyareti sırasında burayı talep ettik. Projemizi sunduk ve buraya öncelikle 30 bin kişilik şehir stadı yapılmasını talep ettik. Ancak 2 seçim geçti ve proje havada kaldı. O arada burada boğulma vakaları devam ediyordu. Stat projesinden vazgeçip vatanımız, milletimiz yararına rekreasyon alanı yapma kararı aldık. Yapma diyenler oldu ama toplum adına bir şey yaptık ve yüreğimiz rahat. Projenin yüzde 90’ı Menemen Belediyesi’nin kendi çalışanları tarafından hayata geçirildi. Kimseden bir lira almadan projeyi gerçekleştirdik” dedi ve bürokratik zorluklara karşın projeyi tamamlamaktan ötürü gurur duyduklarını açıkladı.

TAHMİNİ PROJE BEDELİ 12 MİLYON LİRA

Muhalefet tarafından sıkça eleştiri konusu haline getirilen projenin tahmini bedelini de açıklayan Şahin, ihale etmeden oluşturulan rekreasyon alanını belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirdiklerinin altını çizerek, “Projenin maliyetini tam olarak hesaplamadık. Yakında bunun maliyetini de ortaya koymaya çalışacağız. Her dakikasında projenin içerisinde oldum. Yaklaşık 11-12 milyon liraya mal olduğunu tahmin ediyorum. Eğer ihale etseydik maliyet 40 milyon lira olurdu. Devletin milletin parasını korumanın hazzını yaşıyoruz” dedi.

“ESKİ KÜLTÜRPARK’I YARATMAYA ÇALIŞTIK”

Proje içerisinde inşa edilen kapalı fuar alanında yılda 5-6 organizasyona ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini aktaran Menemen Belediye Başkanı Şahin, “Rekreasyon alanındaki spor salonuna 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in adını vermeyi düşünüyoruz. Bu alan bölgemize de büyük katkı sağlayacak. 25 dönümlük hayvanat bahçemizde Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan esinlendik. Kültürpark’taki eski hayvanat bahçesi 17 dönümdü. Bizdeki bazı hayvan çeşitleri Doğal Yaşam Parkı’nda dahi yok. Bu alana Bornovalı da, Çiğli’li de, Karşıyakalı da, Manisalı da, Bergamalı da, Kınıklı da, Ayvalıklılar da gelecek. Tam merkezde olan bir yer. Eski Kültürpark’ın minisini burada yaratmaya çalıştık” dedi. “Benim milletim benden daha akıllı” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Şahin ayrıca “Fuar Menemen” adını vermeyi düşündükleri projenin isminin vatandaşların talebi ve yapılan anket sonucunda ortak akılla belirlendiğini hatırlattı.

“SİTEMİM AZİZ KOCAOĞLU’NA DEĞİL YASAYA”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şahin, rekreasyon alanına ulaşımın İZBAN’dan kalkacak saatte bir ücretsiz servislerle sağlanacağını dile getirdi. Tahir Şahin, belediyenin kıt kaynaklarıyla inşa ettikleri projeyle ilgili siteminin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değil, Bütünşehir Yasası’na olduğunun altını çizerek, “Zor bir yasa ile çalışıyoruz. Kimsede kabahat yok. Bu yasayı çıkaran anlayışın yanlış bir karar verdiğini ifade ettim. Bireylere sitem etmiyorum. Aziz Başkan ne yapsın? Buranın mülkiyetini istesem de bana vermeseydi, Aziz Bey’e sitem ederdim” şeklinde konuştu.

“KENTİN EN HIZLI GELİŞEN İLÇESİYİZ”

Menemen’in kentteki yatırımlardan yeterli payı alamadığını da savunan Şahin, “Kuzey aksı hep dışarıda kalmış. Bu aksa hizmet verecek bir proje oluşturduk. Gölpark trafiği de rahatlatacak. Trafik projelerle rahatlar. TÜİK rakamlarına göre İzmir yüzde 1,3 oranında büyürken Menemen 5 büyüyor. İzmir artık kuzeye gel diyor. İzmir artık kuzeye hizmet etmezse kente hizmet etmiyor demektir. Kuzeye böyle bakmak lazım. İzmir’deki nüfus artış oranında yüzde 18’le Menemen başı çekiyor. Kentin en hızlı gelişen ilçesiyiz. Devlet yatırımlarını ortaya koymazsak sorun başlıyor demektir. İzmir lobisinin oluşmadığını düşünüyorum. Yaptırımlar ve yatırımlar yanından yöneticilerimiz bu lobiyi oluşturamamış” dedi.

ADAYLIK KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA: NASİP OLURSA ELBETTE İSTERİM

Şahin, CHP’deki kongre sürecinin ardından ilçe ziyaretlerine de açıklık getirdi ve gelecek döneme ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı söylentileri için de şunları söyledi: “Yerel yönetim işi risk işi. Risk alırsan olur. Bizim gibi kendi parasıyla cami yapan, cemevi yapan belediye yok. Bizde din, dil, mezhep ayrımı yok. Yapmış olmak için yapmıyoruz. Gerekliydi yaptık. Bu tür hizmetler kamuoyunda bazı düşüncelere yol açıyor. Cevat Durak ile samimi arkadaşız. Siyaset bugün var, yarın yok… Parti ayrımı yapmadan 30 ilçe belediye başkanımıza gitmemiz ters bakma anlayışını bırakalım demekti. Burada oturmakla bir şey olmuyor. Birbirimizi biraz daha sıkı tanıyalım. Ben dört dönemdir her şeyi biliyorum diyemem. Yaptığınız ve yapacağınız işlerle bir yerlere gitmek zorundasınız. Ama gitmiyorsanız da yapacak bir şey yok. Olmazsa da olmaz. Seçim kaybedince “Yandım Allah” diyorlar. Sevincin de hüsranın da 48 saat olmalı. 1999’da aman aman belediye başkanı olacağım diye seçime girmedim. Nasip olursa elbette ki isterim… Olmazsa da dünyanın sonu değil.”

GÖLPARK MENEMEN’DE NELER VAR?

Toplam 170 bin metrekareyi bulan kapalı rekreasyon alanında 27 bin metrekarelik doğal gölet alanı, 3 bin kişilik amfi tiyatro ve kır düğün salonu, 2 adet kafeterya, 500 araçlık otopark, 25 bin metrekarelik alanda kurulu 93 türden bini aşkın hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor. Bin 500 metrekarelik su kuşları alanına ev sahipliği yapan Gölpark Menemen’de ayrıca, el işleri çarşısı ve yöresel pazarlar, Gokart pisti bin 759 metrelik ücretsiz bisiklet parkuru,750 metrelik mini tren ve yürüyüş parkuru, yapay kayalarla oluşturulan şelaleler, seyir terasları, lunapark, toplam 5 bin metrekarelik kapalı fuar alanı, deniz bisikleti ve hobi balıkçılığı imkanı ile futbol, basketbol sahaları ve tenis kortları bulunuyor. (DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler