131019098
19 Nisan 2024, Cuma

VELİLER ‘BAĞIŞ’LAMADI

1 Eylül 2016, Perşembe 06:57

     


Çocuklarını okula kaydetmek isteyen velilerden ‘bağış’ adı altında yüksek meblağlarda para istendiğini dile getirdiğimiz ‘Yasak ama alıyorlar’ başlıklı haber velilerden büyük destek gördü. Aileler, sosyal medyada haberi paylaşarak karşılaştıkları sıkıntıları yorumları ile dile getirdi.

Aliağa’da bazı okul müdürlerinin çocuklarını okula kaydetmek isteyen velilerden bağış adı altında para istediğini, para vermeyi reddedince de çocuklarının okul kayıtlarında zorluk çıkardığını dile getirdiğimiz ‘Yasak ama alıyorlar’ başlıklı haber okuyuculardan büyük destek gördü. Haberin yayınlanmasının ardından Aliağa Ekspres Gazetesi’ni arayarak ya da sosyal medya hesaplarında haberi paylaşarak okul kaydı esnasında karşılaştıkları zorlukları dile getiren veliler yetkililerin bu duruma bir an önce el atması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Hakaret içerikli yorumlar dışında sosyal medyada veliler tarafından yapılan yorumlardan bir kısmı şöyle;

Emre G. : 100, 200 almıyorlar, 1000 liralardan kapı açıyorlar. Paranız yoksa kuralara kalırsınız, o da sınıfta boş yer kalırsa diyorlar, bunlar özel okul mu yoksa devlet okulu mu anlam getiremedik.

Dilek Y. : Aynı şey anasınıfı için de geçerli, kaydetmek için götürdüğümde anladım. Elimize IBAN numarası tutuşturuldu. Önce para yatır, sonra gel denildi. Ücret 400 TL. Hayret edilecek bir şey.

Ebru E. : Benim çocuğum ilkokulu bitirdi. Ortaokul için okul mesaj atmış, gelin kayıt yenileyin diye. Kayıt yenileme altında bizden 100 TL aldılar. Aynı ilkokulun ortaokulunda okuyacağı halde vermezseniz çocuğunuzun kaydını yenilemeyiz diye tehdit edildik. Artı olarak okulun istekleri 2 paket A4 kağıdı, 3 tane tahta kalemi, 5 litre sıvı sabun, 36 tuvalet kâğıdı, 36 kâğıt havlu, daha saymakla bitmez. Biz çocuğumuzu okula mı gönderiyoruz sömürülüyor muyuz anlamadım.

Refika K. : Evet kimse vermesin, kanunen yasak, inat edin.

Çilem Ç. : Siz TOKİ ilköğretimde bir öğretmenin adı çok duyuldu diye 3000 TL istediklerini duymadınız sanırım, soygun resmen.

Gonca K. T. : Millî eğitim müdürlüğü yazı göndermeleri gerekmektedir. Arkadaşlar Anaokuluna kayıt için 850 TL istediler, bence haberlere verilmeli.

Mehmet K. : 1300 liraya çalışıyoruz, 800 TL anaokulu parası istiyorlar.

Nuri U. : Bizimkiler demek ki insaflı, sadece 50 TL verdik, tabi ki şimdilik.

Mehmet A. : Doğru, benden de aldılar. Gittim borç aldım verdim ne yapalım.

Hasan S.: Petkim ilköğretim okulu öğretmen seçme adı altında 500-1000-1500 TL para istiyor. Mahalle dışından öğrenci kaydı alıp bu kişilerden de 1000-1500 TL civarında yardım adı altında para alıyor.

Ahmet Ç.: TOKİ ilköğretim okulu 3.000 TL en üst seviye öğretmenine göre rakam aşağıya doğru gidiyor para haricinde okul için malzemede isteniyor

(HABER: VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler