131019098
23 Nisan 2024, Salı

GSS’DE SON GÜN YOĞUNLUĞU

1 Ekim 2015, Perşembe 11:49

     


Aliağa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkezi dün, Genel Sağlık Sigortası Gelir (GSS) Testi yaptırmak isteyenlerin akınına uğradı.

Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından yapılan, işlemler için son gün duyurularına rağmen birçok vatandaş, işlemlerini son güne bırakmayı tercih etti. Prim borçlarını sorgulamak için SGK’ya, gelir testi yaptırmak içinse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelen vatandaşlar ilgili birimlerde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gelir testi yaptırma haklarının getirildiğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürü Bilgin Bilgili, “Yapılandırma müracaatı için öncelikle borçların netleştirilmesi, sonrasında ise Kaymakamlıktan gelir testinin yapılması gerekiyordu. Gelir testi için Kaymakamlığa müracaatın dün son günüydü. Onun için vatandaşlar öncelikle bize gelip gelir testi gereklilik belgesini aldılar” dedi.

YAPILANDIRMA İÇİN SON GÜN 2 KASIM

GSS’de son gün olması nedeniyle birimlerde normalin dışında bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Bilgili, Yapılandırma müracaatı için son günün ise 2 Kasım 2015 tarihi olduğunu hatırlattı. Bilgili, yapılandırma yapıldıktan sonra ilk taksit ve peşin ödemelerin ise Kasım ayının sonuna kadar yapılabileceğini belirtti. Vatandaşların mağdur olmaması için çalıştıklarını dile getiren Bilgili, "Yapılandırma müracaat süresinin ise 2 Kasım 2015 tarihinde sona erecek olması nedeniyle vatandaşlarımızın bu düzenlemeden maksimum düzeyde yararlanmaları ve daha sonra mağdur olmamaları için Kurumumuza GSS prim borçlarının yapılandırması için başvurmaları gerekmektedir" hatırlatmasında bulundu. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler