131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

SİDER İŞÇİLERİNDEN DİRENİŞ ÇADIRI

1 Ekim 2015, Perşembe 11:51

     


Sider Metal işçileri Pazartesi günü yaptıkları İzmir-Çanakkale otoyolunu trafiğe kapatma eyleminden sonra kendilerine verilen bir ücretin yüzde 60’ının yatırılacağı sözünün yerine getirilmemesi üzerine bugün tekrar fabrika önünde toplandı.

İşçiler kendilerinin haklı çıktığını ifade ederek, “Daha önce de yaşadık bu durumları. Patronla sendika anlaşıyor, bizi dağıtmak için söz veriyorlar ama tutmuyorlar ya da 3-5 kuruş verip oyalıyorlar. Yıllardır böyle yaşıyoruz” diyerek tepki gösterdiler. İşçiler sendikacılara, “Bir adım ilerisi neyse görmek istiyoruz” dedi. Türk Metal 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak işçilere, “O gün söz verilmişti. İnternet sitelerine düşen asılsız haberler bahane edilerek para yatırılmadı. Bundan sonra ne derseniz onu yapacağız. Komisyon kurup siyasi partileri dolaşacağız. Çadır kurmak isterseniz, çadır kuracağız” şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, “Cuma 14.00’te Türk-İş’i ve herkesi fabrika önüne toplayacağız” diye ekledi.

Cuma gününün geç olacağını ve araya hafta sonunun gireceğini belirterek dün fabrika önüne çadır kuran işçiler çevrede bulunan demir çelik işçilerini de dayanışmaya çağırdı. İşçiler pazartesi günü fabrika önünde toplanmış, buradan yürüyüş yaparak izmir çanakkale yoluna çıkmıştı. Bir süre yolu trafiğe kapatan işçiler jandarma komutanı ve Aliağa kaymakamı Bayram Yılmaz’ın devreye girmesi ile yol kenarında beklemişti. O gün sadece 1 ücretin yüzde 60’ını ödeyeceği sözünü vermesi ile Türk Metal sendika başkanı Hayrettin Çakmak bunun da bir gelişme olduğunu söyleyip eylemi bitirmeye ikna etmiş, işçilere “Eğer sözünü tutmazsa bu sefer eylemi bir adım ileriye taşıyacağız” demişti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler