131019098
29 Mart 2024, Cuma

YENİ HASTANENİN YERİ BELİRLENİYOR

1 Kasım 2016, Salı 06:19

     


İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu, Yatırımlardan Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu ve beraberindeki teknik ekip, Aliağa’da hastane yapılması planlanan arazilerde incelemelerde bulundu.

İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu, Yatırımlardan Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu ile beraberindeki teknik ekip, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Salim İdris Keleşoğlu ile birlikte Aliağa’da yeni hastane yapılması planlanan arazilerde incelemelerde bulundu. Çevre yolu güzergahında bulunan alternatif 5-6 araziyi inceleyen ekip, hastane için en uygun alanı belirlemek için çalışmalara başladı.

“ALİAĞA, HASTANENİN ÇOK ELZEM OLDUĞU BİR YER”

Yapılan incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, yeni bir hastanenin Aliağa için acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. Akbulut, “Aliağa, Bakırçay Bölgesinin tam merkezinde yer alan bir ilçe. Bergama, Dikili, Kınık, Menemen, Foça’ya rahat ulaşılabilecek bir bölgede. Aliağa büyümeye açık, gün geçtikçe de nüfusu artın bir ilçe. Ağır sanayisiyle, fabrikalarıyla hastanenin çok elzem olduğu bir yer. Aliağa’nın tam teşekküllü bir devlet hastanesine ihtiyacı var. İlçemiz, Bakırçay Havzası’nın tam ortasında yer aldığı için bu yeni yapılacak hastane diğer ilçelerdeki vatandaşların da rahatlıkla ulaşabileceği bir alanda olacak.” diye konuştu.

EKİP, ARAZİLERDE İNCELEMEDE BULUNDU

Yeni hastane için, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan çevre yolu güzergahında 5-6 tane alanın belirlendiğini kaydeden Akbulut, “Bu yerlerle ilgili Başbakanımızın da talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği çalışmalara başladı. Hastanenin yapılacağı yerin belirlenmesi noktasında Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu, Yatırımlardan Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu ve teknik ekip Aliağa’ya gelip çeşitli incelemelerde bulundular. En kısa zamanda hastanenin bu bölgelerden birisine yapılması için gereken çalışmayı başlattık. Arazi ile ilgili onayı yakında zamanda alacağız” dedi.

BAŞBAKAN TALİMATI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’i, Aliağa’yı ve bölgeyi çok iyi tanıdığı için konulara çok hakim olduğunu belirten Akbulut, Başbakanın Aliağa’ya yeni bir hastane yapılması konusunda gereken talimatları verdiğini söyledi. Kendisinin de AK Parti İlçe Başkanı olarak bu yatırımın takibini yaptığını ifade eden Akbulut, “Hükümet tarafından Aliağa’da hayata geçirilmesi gereken öncelikli yatırımların hepsinin tespitleri yapılmış durumda. Bunların en önemlilerinden bir tanesi çevre yoluydu. Onun da ihalesi yapılıyor. Bir diğer sorun da hastaneydi. Onu da inşallah en kısa zamanda yapacağız ve Aliağa’nın hükümetin yatırımları noktasında hiçbir eksiği kalmayacak” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler