131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ECZANELER CUMARTESİ KAPALI

2 Mayıs 2015, Cumartesi 10:08

     


Aliağa’daki 23 eczane aralarında anlaştı, Cumartesi günleri açmayacaklar. Sadece nöbetçi eczane açık olacak.

Aliağa’da haftada bir gün olan nöbetçi eczane uygulaması iki güne çıkarıldı. 1 Mayıs itibariyle Aliağa'daki tüm eczaneler cumartesi günleri nöbetleşe hizmet verecek.

Üçüncü Bölgesi İzmir Eczacılar Odası Aliağa Temsilcisi Vedat Çerçioğlu, Cumartesi günleri de çalışılırsa eczane çalışanlarının haftalık çalışma süreleri 45 saati aştığı için Aliağa’da haftada bir gün olan nöbetçi eczane uygulamasının iki güne çıkarıldığınıaçıkladı.

Çerçioğlu,yaptığı açıklamada, Aliağa’da hizmet veren eczanelerin haftalık mesai saatini 45 saat olacak şekilde yeni bir düzenlemeye tabi tuttuklarını belirtti.

Düzenlemenin eczane çalışanlarının yoğun iş koşullarını gelen yaz dönemi ile birlikte biraz olsun hafifletmek ve Çalışma Bakanlığı’nın öngördüğü haftalık 45 saatlik sisteme uyum sağlanması amacıyla uygulandığını dile getiren Çerçioğlu, "Aliağa'da 1 Mayıs itibariyle tüm eczaneler cumartesi günü nöbetleşe hizmet verecekler.Yeni düzenlemeyi Aliağa’daki tüm eczacılarla sağladığımız görüş birliğiyleyaptık.Yaptığımız ciddi çalışmalar sonucunda çalışma saatlerini hafta içi 8.30 ile 18.30 arası açık olacak şekilde, hafta sonu cumartesi ve pazar nöbetçi eczane hizmetini uygulamaya sokmak tüm eczacı arkadaşlarımızın ortak talebi ve kararı üzerine oldu” şeklinde konuştu.

Aliağa’da söz konusu uygulamaya sadece bir eczane sahibinin karara uymak istemediğini ifade den Çerçioğlu, “Bir eczacı arkadaşımız Cumartesi günü de eczanesini açacağını söyleyerek durumu hafta sonları yapacağı cironun bir nöbette yapacağı cirodan daha fazla olduğu şeklinde izah etti. Aynı zamanda bir çalışanın olmadığı için de 45 saat uygulamasının onun için geçerli olmadığını dile getirerek yanında bir personel çalıştıran eczacıların hafta sonları ve çalışma saatleri dışında mesai uygulaması önerisinde bulundu. Bu zaten eczacılara ek malik külfet getiriyor. Cumartesi günü nöbet sistemi, kamuya herhangi bir zararda bulunmayacağını düşünerek böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Kararda bir kişi hariç bütün arkadaşlarımızın imzası var” dedi.

20 Aliağa Merkez’de, 2 Helvacı’da, 2 Yenişakran’a 1 de Cezaevinde olmak üzere Aliağa’da toplam 25 eczane bulunmakta. (Nimet Ergün)







 
Son Eklenen Haberler