131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ENGELLERİ AŞMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

2 Mayıs 2016, Pazartesi 06:40

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği, Engelsiz Kafe’de düzenlediği basın toplantısında engelli vatandaşlara yönelikhayata geçirilmesi planlanan sosyal ve sportif projelere hız verildiğini duyurdu.

Aliağa’daki engelli vatandaşların sorunları ve yapılması planlanan sosyal projeler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya Dernek Başkanı İbrahim Erdemir, Başkan Yardımcıları İbrahim Karakaya ve Ufuk Kurtoğlu, Denetleme Kurulu Başkanı Avukat İrfan Medet Akpınar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra üyeler ve basın mensupları katıldı. Başkan Erdemir'in açıklamaları sırasında engelli çocuklardan Atalay Tomakin, mehteran takımındaki "Çorbacı Başı" kıyafeti ile yer aldı.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR MEHTER TAKIMI KURACAK

Dernek olarak sosyal faaliyetlere ağırlık vermek için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan İbrahim Erdemir, “Konuyla ilgili Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerle temaslar kurduk. Aliağa Belediyesi’yle ortaklaşa çalışmalarımızla, engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği kurslar düzenleyeceğiz. Özellikle otizmli çocuklarımızın müziğe karşı duyarlı olduğunu düşünerek bir mehteran takımı kurma kararı aldık. Projeyle bu çocuklarımızın müziğe olan ilgisini göz önünde bulundurduk. Spastik engelli çocuklar açılacak kurslarda müzik eğitimi alarak mehteran takımını oluşturacak. Halk ve Sanat müziği eğitimi de olacak olan çocukların müziğe olan eğilimleri beceriye dönüştürülecek. Müziğe olan eğilimleri arttırılacak” dedi.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak açılan Engelsiz Kafe’nin sosyal ve sportif alanlardaki yeni projelerle tamamlanmasını amaçladıklarını dile getiren Erdemir, “Bilgisayar, yüzme, atletizm, müzik, masa tenisi, satranç, yüzme ve dalış alanlarında açılacak kurslarla engelli çocuklarımızı sokaktan alıp sosyal faaliyetlerin içinde görmek istiyoruz. Bu çocuklar toplum için de çok önemli. Şimdilik ailelerinin himayesinde olan çocuklar ileride sokağın birçok olumsuzluğuyla karşılaşabilir. İstismar edilmesi çok kolay olan çocuklarımızın geleceği için eğitim çok önemli” şeklinde konuştu.

SPORTİF FAAİLYETLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Aliağa’da engellilerin spor yapmasını sağlayacak bir kurumun olmadığını belirten aynı zamanda Eski Milli Basketbolcu olan Başkan Yardımcısı Ufuk Kurtoğlu ise, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye’de çok popüler oldu. Türkiye’deki ilk millî basketbolculardan biri olarak bu sporu 17 yıl yaptım. Aliağa’da bunun mutlaka olması gerektiğini düşündük. Engelli sporculara takım ruhunu ve birliktelik duygusunu aşılayan bu spor dalında Aliağa’nın bir takımı olmalı. Engelliler için burada çok güçlü bir takımla yer almamız çok önemli. Spor kulübümüzü bir an önce kurmak istiyoruz. Şu anda yeterli sayıda oyuncumuz yok ama dışardan oyuncu takviye edebiliriz. Spor yapmayı düşünen engelli arkadaşlarımız derneğimize gelip iletişime geçebilirler. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız başladı. Temel amacımız tekerlekli sandalyeli sporcular yetiştirmek” dedi.

ENGELLERİ AŞIP SOKAĞA ÇIKAMIYORLAR

Aliağa’da yaşayan engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Başkan Erdemir, “Türkiye’nin en yüksek gelir düzeyine sahip ilçelerinden biri olan Aliağa’da engelli vatandaşlarımız sokağa çıkamıyor. Merkeze uzak mahallelerde oturan engelli vatandaşlar için merkeze ulaşımın sağlandığı caddelerdeki yollar tekerlekli sandalyelere uygun değil. Ulaşım araçlarını kullanımda da ciddi sıkıntılar var. Ticari taksilerin birçoğu sandalyeleri alamıyor. Çok küçük ilçelerde bile bu sorunlar çözülüyor. Yeni ulaşım araçlarının tamamı engelliye uygun şekilde yapılıyor. Çok düşük maliyetle dizaynı mümkün olan araçlar Aliağa’da da olmalı” diye konuştu.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler