131019098
28 Mart 2024, Perşembe

‘HAYALET GEMİLER’ SORUNU ÇÖZÜLEMİYOR

2 Mayıs 2016, Pazartesi 06:22

     


Aliağa'da gemi trafiği için de tehlike arz eden ve Güzelhisar nehrinin denize döküldüğü Karadut Mevkiinde karaya oturtularak kaderine terk edilen icralık gemiler, koyda denize girmek isteyen vatandaşların tepkisini çekiyor.

Dünya’nın en önemli ticari liman kentlerinden biri olan Aliağa’da ‘Hayalet Gemiler’ sorunu bir türlü çözülemiyor. Zaman zaman fırtınalı havaların etkisiyle başıboş bir şekilde sürüklenerek deniz trafiğinde tehlike yaratan ve bu nedenle de ‘Hayalet Gemiler’ olarak tanımlanan atıl gemiler, çevreyi de tehdit ediyor. Deniz Haber Ajansı’nın haberine göre, Güzelhisar nehrinin denize döküldüğü Karadut Mevkiinde karaya oturtularak kaderine terk edilen icralık gemiler, havaların ısınması ile birlikte koyda denize girmek isteyen vatandaşların tepkisini çekerken, Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş, hayalet gemilerin kimseye zarar vermeyeceğini, vatandaşların burada çekinmeden denize girebileceklerini açıkladı.

HAYALET GEMİLERİN SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Aliağa sahillerinde, icradan dolayı rehin tutulan ve mürettebatsız kalan başıboş gemilerin sayısının dörde yükseldiği görüldü. Daha önce Aliağa’dan Foça kıyılarına sürüklenen ve sonra yeniden çekilerek Aliağa’ya getirilen Bodyer isimli gemiye; Ecole, Castor ve Traycer isimli gemiler de dahil oldu.

“GÖNÜL RAHATLIĞI İLE DENİZE GİRİLEBİLİR”

Başta balıkçılar olmak üzere denizcilerin ve bölge halkının tepkisini çeken gemilerin akaryakıt yüklü olduğunu, ancak tankerlerinden herhangi bir sızmanın söz konusu olmadığına dikkat çeken Aliağa Liman Daire Başkanı Behlül Karataş, “Vatandaşlarımız bu koyda denize gönül rahatlığı ile girebilirler. Yapabileceğimiz bir şey yok. O gemileri bu koya bırakmasaydık, Aliağa rafinerileri ile yakın ilçelerdeki sahillerde bulunan çeşitli tekneler zarar görebilir ve büyük tehlikeler oluşabilirdi. Vatandaşlarımızdan biraz anlayışlı olmalarını rica ediyorum ve bu gemilerin hacizleri kalkıp gitmeleri kısa zamanda gerçekleşecektir” diyerek, endişelenecek bir şey olmadığını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler