131019098
17 Nisan 2024, Çarşamba

KALABAK MAHALLESİ’NDE 7. GELENEKSEL KEŞKEK HAYRI

2 Mayıs 2017, Salı 07:04

     


Aliağa Kalabak Mahallesi sakinleri tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Geleneksel Keşkek Hayrı” şölen havasında geçti.

Kalabak Muhtarlığı öncülüğünde Mahalle sakinleri tarafından yapılan “Geleneksel Keşkek Hayrı” etkinliğine, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalabak köyü meydanında adeta şölen havasında gerçekleşen Geleneksel Keşkek Hayrında yakılan odunların üzerine koyulan kazanların içinde yapılan keşkek, dakikalarca dövüldü. Hazırlanan 2 bin kişilik keşkeğin yanı sıra güveç, pilav, ayran ve yöresel saraş tatlısının da ikram edildiği hayırda vatandaşlar dağıtım esnasında uzun kuyruklar oluşturdu. Kurulan yörük çadırında bir araya gelen vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

Hayır etkinliğinde sahne alan Engelsiz Mehteran Takımı katılımcılara mini bir konser verdi. Engelsiz Mehteran Takımı tarafından seslendirilen marşlar izleyenlerden büyük alkış aldı. Geleneksel hale gelen keşkek hayrını Kalabak sakinleri olarak 7 yıldır yaptıklarını belirten Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal,” Geleneksel olarak yaptığımız keşkek hayrı 2011 yılında köyümüzde okullarına giden öğrencilerimizin içerisinde olduğu okul servisi kaza yaptı. Öğrencilerimiz yaralandı. Bu kazadan sonra köyümüzde şükür hayrı yaptık. Bu hayrın vesilesi ile devam eden her yıl yaptığımız hayırlardan bu yılınkini de gerçekleştiriyoruz. Bu bir yörük geleneğini temsil etmekte yaşatmakta ve birbirimizi kaynaştırmaktadır .Bölge halkının bir araya gelerek kaynaşmasını, birlik beraberlik içerisinde bir gün geçirmesini amaçladık. Buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim “dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler