131019098
29 Mart 2024, Cuma

SÜRÜCÜLER DİKKAT!

2 Temmuz 2016, Cumartesi 06:14

     


Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara uyarak dikkatli araç kullanmaya çağırdı.

Bayram tatillerinde, Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına ve kazalar yüzünden yollarda can kaybı ve maddi kayıplar meydana geldiğini dikkat çeken Başkan Salih Yiyitalp yaptığı açıklamada "Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden hüzün ve acılar yaşamamalıyız . Kurallara uyarak, ne kendi hayatımızı ne de başkalarının hayatını tehlikeye atmayalım." dedi.

Yaz mevsimi ile birlikte kazalarda artış olduğunu, 9 günlük bayram tatili dolayısıyla seyahatlerde daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp “Ramazan Bayramı dolayısıyla tatile çıkan ve tatilden dönenle birlikte kara yolunda ciddi bir yoğunluk olacak ve trafik artacaktır. Bu bakımdan tatil dönemlerinde kazalar artmakta ve vatandaşlarımız bu kazalarda hayatını kaybetmekte olduğunu görüyoruz. Kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ile aşırı hız uykusuz ve yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli bir etkendir.” şeklinde konuştu.

Sürücülerin yola çıkmadan araçlarının uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemerlerini takıp aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını, araçlarını hava, yol ve görüş teknik özellikleri ve trafik durumuna göre hızını ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık mola vermelerini tavsiye eden Başkan Salih Yiyitalp “Sürücülerimizin en az 3 saatte bir mola vermeleri, kendilerine gelmeleri, araçtan inmeleri, bir çeşme başında elini yüzünü yıkayıp, kendilerine gelerek daha güvenli seyahat etmelerini istiyoruz. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli ve tedbirli araç kullanmalı. Gidecekleri yere yarım saat geç gitsin ama güvenli gitmesini istiyoruz. Karayolu üzerindeki yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeliler. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, trafik kurallarına uyan sürücüdür. Trafikte hoşgörülü olmalıyız. Trafik kuralları hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından hayati önem arz ediyor. Lütfen kurallara uyun. Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli ,kazasız bayramlar nasip etsin.” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler