131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

AK PARTİ VE MHP’LİLERİ İHBAR ETMİŞ

2 Ağustos 2016, Salı 06:40

     


Petkim Genel Müdürlüğü’nden istifasının ardından FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Sadettin Korkut’un, AK Parti ve MHP’ye yakın 50 işçiyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na FETÖ üyesi olarak ihbar ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, işten çıkarılmaların şaibeli olduğuna inandıklarını söyledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü istifasının ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında gözaltına alınan PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'un, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na FETÖ üyesi olarak ihbar ettiği 50 Petkim işçisinin, iddiaya göre AK Parti ve MHP'ye yakın isimler olduğu ortaya çıktı. Daha önce kayyum atanan ve FETÖ ile ilişkileri nedeniyle sahipleri tutuklanan Gaziantepli Naksan Holding'in Genel Müdürlüğü'nü yapan Sadettin Korkut, 2012 yılında PETKİM Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. 24 Nisan 2016'da cemaatten olmadığı için etkisizleştirildiği öne sürülen SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, görevini bırakıp sadece yönetim kurulu üyeliğiyle devam ederken 15 Temmuz askeri darbe girişimi FETÖ'nün bütün planlarını gün yüzüne çıkardı.

ÖNCE İSTİFA ETTİ, SONRA GÖZALTINA ALINDI

Türkiye'nin enerji sektörüne hakim olabilmek için FETÖ'nün PETKİM'i hedef seçtiği kamuoyunda sık sık gündeme gelirken SOCAR PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ise geçtiğimiz çarşamba günü saat 18.30'da istifa ettiğini açıklamıştı. Korkut, aynı gün saat 20.00'de FETÖ/PDY operasyonu soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Korkut'un FETÖ'nün enerji alanındaki yapılanmasına yönelik gözaltına alındığı ileri sürüldü. Korkut'un yerine genel müdürlüğe SOCAR Enerji Yunanistan CEO'su Annar Mammadov getirildi.

İHBAR EDİLEN İŞÇİLER AK PARTİ VE MHP’Lİ İDDİASI

Henüz emniyette ifadesine başvurulmayan Korkut'un Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na FETÖ üyesi olarak ihbar ettiği 50 Petkim işçisinin aslında AK Parti ve MHP'ye yakın isimler olduğu öne sürüldü. Bu konuda gelen ihbarlar üzerine araştırmalarını sürdüren polis, PETKİM bünyesinde yapılan ihalelerin FETÖ'ye ait şirketlere verildiği iddialarını da mercek altına aldı.

OKTAY, “İŞ AKDİ FESİHLERİ ŞAİBELİ”

İddialar üzerine değerlendirmede bulunan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Korkut’un yapmış olduğu iş akdi fesihlerinin şaibeli olduğuna inandıklarını belirtti. Oktay, “İşten çıkarılan arkadaşların devletin ilgili organları tarafından tespit edilmiş, belirlenmiş hiçbir suçu yokken; giderayak yapılmış bu iş akdi fesihlerini doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla Sadettin Korkut’un yapmış olduğu iş akdi fesihleri bize göre şaibelidir. Bu durumla ilgili Petkim yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu ama şu an Petkim’de otorite boşluğu var. Yeni gelen genel müdürle bir temas kuramadık. Ama bu hafta içerisinde bir görüşmemiz olacak. Biz kendisine de bu düşüncelerimizi ileteceğiz. Genel müdürlüğün altındaki yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde bize ve genel merkezimize verilen bir söz var. Yargı eğer arkadaşlarımızın işe iadesine karar verirse bu arkadaşları tekrar iş başı yaptıracaklarını söylüyorlar. Biz de bunu yazılı bir akit altına almaya çalışıyoruz. İşi yargıya bırakmadan bu arkadaşların bir an önce işbaşı yaptırılması gerekir diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın durumu kamuoyunda da maalesef farklı algılanıyor. Bu arkadaşların FETÖ ile asla bağlantıları yoktur. Böyle bir olay olmuş olsa zaten devletin ilgili birimleri gerekli müdahaleyi yaparlardı” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler