131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

YENİ HASTANE 200 YATAKLI OLACAK

2 Kasım 2016, Çarşamba 06:42

     


"Sağlık" temasıyla iki kez aday olduğu EXPO'da hedefine ulaşamayan İzmir, "sağlıkta marka kent" olma hedefinde ilerliyor. İzmir Sağlık Müdürü Doktor Ayhan İzzettinoğlu, Aliağa’ya yapılması planlanan hastanenin 200 yataklı olacağını söyledi.

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma hastaneleri gibi önemli sağlık merkezlerini bünyesinde barındıran, Türkiye'nin her kentinden hastaları ağırlayan İzmir'i "sağlıkta marka kent" olma hedefinde önemli noktalara taşıyacak projelerin yatırımları devam ediyor. Ödemiş, Torbalı, Bornova ve Karaburun'da gelecek yıl faaliyete geçirilecek devlet hastanelerinin yanı sıra kentin en önemli yatırımı arasında yer alan "Bayraklı Şehir Hastanesi" nin de yapımı hızla sürdürülüyor.

HASTANENİN PLANLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir Sağlık Müdürü Doktor Ayhan İzzettinoğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, İzmir'in "sağlık" temasıyla iki kez EXPO'ya aday olduğunu, hedefe ulaşılamamasına rağmen bu amaçla planlanan sağlık projelerinin hükümet tarafından tek tek hayata geçirildiğini belirtti. Menemen'de 150, Karşıyaka’da 150, Aliağa'da 200, Kiraz'da ise 75 yataklı yeni hastane planlanması çalışmalarının devam ettiğini bildiren İzzettinoğlu, kentteki üniversiteler bünyesinde bulunan tıp fakültelerinin başarılarının Türkiye'nin sınırlarını aştığını dile getirdi. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler