131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

‘ALİAĞA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ LİMAN BÖLGELERİNDEN OLACAK’

2 Aralık 2015, Çarşamba 06:03

     


Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı ve Aliağa’daki lojistik sektörünü değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, fuarda Aliağa’ya yoğun bir ilginin olduğunu, firma yetkililerine ‘Neden Aliağa?’ diye sorduklarında ise haritadan Aliağa’yı göstererek ‘Buradan denizyolu ile gidemeyeceğimiz hiçbir yer yok’ dediklerini ifade etti. Önümüzdeki süreçte Aliağa’nın dünyanın en önemli liman bölgelerinden biri olacağını söyleyen Saka, “Ege’nin en büyük entegre limanı olacak Petlim Limanının işletmesini dünyanın en büyük terminal işleticilerinden APM Terminals üstlendi. Aliağa’daki diğer limanlar da yeni bir yatırım dönemine girdi. Şunu biliyoruz ki Aliağa liman ve lojistik sektöründe yakın gelecekte Türkiye’de ve dünyada önemli bir misyonu üstlenecek” dedi.

TÜM ULAŞIM AĞLARININ MERKEZİ KONUMUNDA

Ülkemizin dünya üzerindeki jeopolitik konumunu göz önünde bulundurulduğunda aktarma yüklerinin ülke için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Saka, Aliağa bölgesinin gelecek planlamaları bu projeksiyon dahilinde yapılarak Doğu Akdeniz ve Karadeniz aktarma yükleri ile Çin’den Avrupa’ya uzanan ticari hareketliliğin buraya çekilebileceğini kaydetti. Aliağa’nın ufkunun her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Saka, “Bu sebeple Aliağa’nın geleceğe daha iyi hazırlanması için bölgenin ihtiyaç duyduğu ulaşım altyapısı ve lojistik merkez yatırımlarının bir an önce başlaması gerekiyor” diye konuştu.

‘FUARA KATILAN TEK TİCARET ODASIYIZ’

9. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı da değerlendiren Saka, Ülke içinden olduğu kadar yabancı yatırımcıların da ilgisinin arttığı Türk lojistik pazarının tüm dünyanın dikkatini çektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Fuara Ticaret Odası olarak katılan tek kurum biziz. Logitrans fuarı uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliğine sahip. Ulusal firmaların yanı sıra yabancı katılımcıların ve özellikle ülke pavilyonlarının katılımı fuara gelen lojistikçilerimizin iş yapma olanaklarını artırıyor. Fuarda standımıza yoğun bir ilgi oldu. Aliağa bölgesine gübre sanayi ve limancılık alanında yatırım yapmak isteyen firmalarla görüştük ve kendilerini yakın bir zamanda Aliağa’da ağırlayacağız. Ayrıca Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nın teknik danışmanlığını ve sertifikasyon hizmetlerini veren bir firmayla, Nemrut limanına kurulması planlanan demiryolu hattının bölgeye katkısı hakkında görüşmelerde bulunduk. Yine bu firmayla da yakın gelecekte bir araya geleceğiz.”

(MEHMET DARCAN) 







 
Son Eklenen Haberler