131019098
29 Mart 2024, Cuma

DANIŞTAY’TAN CÜRUF DEPOLAMAYA DURDURMA

3 Şubat 2016, Çarşamba 06:47

     


Aliağa ve Foça’da termik santral kül ve cüruf depolama sahalarının faaliyetlerinin durdurulması konulu davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nca Yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kararın ardından konuya ilişkin açıklama, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından yapıldı. Özcan, "Aliağa ve Foça ilçelerinde termik santral kül ve cüruf depolama sahalarının faaliyetlerinin durdurulması konulu davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nca yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir" dedi.

“KARAR ACİLEN UYGULANMALI”

Özcan, yaptığı açıklamada iki santralle ilgili dava süreçlerini baro olarak yakından takip ettiklerini, santrallerin kül ve cüruf depolama sahalarındaki usulsüzlüğü de yargıya taşıdıklarını kaydetti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, yer seçiminde isabetsizlik, Zeytincilik Kanunu’na muhalefet yönlerinden yürütmeyi durdurma kararı verdiği davaya ilişkin yaptığı açıklamasında Özcan, “Yürütmeyi durdurma kararının, bu kararla bağlantılı olarak İzmir Barosu’nun açmış olduğu plan iptal, yer seçiminde isabetsizlik, Zeytincilik Kanunu’na muhalefet konularını da kapsayacak bir biçimde, Anayasa M. 138/4 ve 2577 sayılı İdari Yargılama Kanunu’nun 28/1. fıkrası uyarınca ivedilikle uygulanması yasa gereğidir” diyerek kararın acilen uygulanması gerektiğini belirtti.

“GÖREVİ GÖNÜLLÜ OLARAK ÜSTLENİYORUZ”

Kararın uygulanmasının takipçisi olacaklarının altını çizen Özcan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi, “Hukukun üstünlüğünü savunan barolar, mahkeme kararlarının uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesi sebebiyle taraftırlar. Bu nedenle İzmir Barosu Kent ve Çevre Hukuku Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülay U. Serin ve Komisyon Başkanı Av. Enis Dinçeroğlu tarafından İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gerekli başvurular yapılacak ve İzmir Barosu bu karar ve davaların sonuna kadar takipçisi olacaktır. Çevreyi korumak Anayasa’nın 56. maddesi uyarınca görevimiz olması bir yana bu görevi gönüllü olarak üstleniyoruz.”

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler