131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA YAŞAM HAREKETİ YOLA ÇIKIYOR

3 Mart 2015, Salı 09:31

     


Aliağa’nın yerel sorunlarından hareketle, evrensel değerlere uzanan, insan hak ve özgürlüklerini savunan bir anlayışın kent ve toplum yaşamında egemen olması amacıyla oluşturulan Aliağa Yaşam Hareketi Derneği açıldı. “Aliağa Yaşam Hareketi Yola Çıkıyor” sloganıyla girişimde bulunan çevreci ve aktivistler yeni bir Aliağa yaratmak hedefiyle Aliağa Yaşam Hareketi Derneği çatısı altında toplandı.

Ahmet Tüfek, Haluk Hüseyin Zeytinci, Ayşe Hamarat Ortaköy, Kemal Kaya, Ümit Özdoğan, Filiz Kaya ve Yusuf Atakan Soydar’dan oluşan yönetim kurulu üyeleri dernek açılışı için bir dizi etkinlik düzenledi. Demokrasi Meydanı yanı Eren İşhanı dördüncü katında yer alan derneğin açılış kurdelesini çocukların kesmesi dikkat çekti. Açılıştan sonra Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde şenlik sürdürüldü. Katılımcılar dernek tarafından tertip edilen konserleri dinledi. Etkinlik kapsamında sahnede sırasıyla Grup Haziran, Ali Musa Tunç ve Praksis müzik grubu yer aldı.

TÜFEK, ''ÖZGÜR VE DENETLENEBİLİR ALİAĞA OLUŞTURMAK İSTİYORUZ''

Açılış konuşmasını yapan Aliağa Yaşam Hareketi Derneği Başkanı Ahmet Tüfek,''Dernek vizyonumuz içinde yer alan 'Geleceğimizi çocuklara emanet ettik' anlayışı ile açılış kurdelesini çocuklarımıza kestirdik. Kuruluş amacımız ise, çocukların gelecekte rahat bir yaşam sürmeleri yanında yaşlı insanlarımıza; özgür, denetlenebilir ve şeffaf bir Aliağa oluşturmak. Ekolojist, kadın emeğini geliştirmek ve emekten yana bir kent için çalışmalar ve dayanışma etkinlikleri yürütmek istiyoruz. Kültürel, sanatsal ve toplumsal hedeflerimizin öznesi insandır. Her şey doğa ve insanlık için, her şey yaşam ve insan için. Hakkını arayan bir toplum bilinci ve kamucu bir Aliağa yaratmak için kolları sıvadık. Bu amaçlarla ilerleyen süreçte, film gösterileri, belgeseller ve eylemler düzenleyerek halkı bir araya getirmeye çalışacağız'' şeklinde konuştu.

AÇILIŞ SONRASI KAZIEVİ ÖNÜNDE TEMİZLİK

Şenlik sonunda topluluk, Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi’nin önüne doğru yürüdü. Dernek üyeleri ve vatandaşlar yürüyüş sonrası müze çevresinde temizlik yaptı. Ardından, Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi’ni Koruma ve Yaşatma Hareketi sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu ve vatandaşlar eşliğinde Müzenin yıkılma kararı ve Kazıevi’nde bulunan arkeolojik kazı ürünlerinin taşınması protesto edildi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler