131019098
19 Nisan 2024, Cuma

1 MAYIS OLAYSIZ GEÇTİ

3 Mayıs 2016, Salı 06:53

     


Ülke genelinde bazı illerde küçük çaplı sorunların yaşandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Aliağa’da olaysız bir şekilde kutlandı.

Bazı yerleşim yerlerinde olayların yaşandığı ve polis müdahalesi ile karşılaşılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Aliağa’da olaysız geçti. İlçede bine yakın kişinin katılımı ile kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde olası bir gerginliğe karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Pazar günü erken saatlerde Petrol-İş Sendikası önünde toplanan işçiler davul zurna eşliğinde yürüyüş yaparak kutlamanın yapılacağı Demokrasi Meydanı’na geldi. Burada okunan basın açıklamasının ardından kutlamalara katılan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Aliağa’da 1 Mayıs kutlamalarının ismine uygun olarak bayram havasında geçtiğini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, “Hem İzmir’de hem de Aliağa’da da bir olumsuzluk ile karşılaşılmadı. Kutlamalara Aliağa’da 700 kişi katıldı. Kutlamalar, ilçede demokrasi kültürünün geçmiş yıllardan bu güne yansımasına bağlı olarak bayram havasında geçti. Petrol-İş’in önünde toplanan Tüpraş –Petkim işçileri Demokrasi Meydanı’na kortej halinde yürüdü. Korteje siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütleri de katıldı. Demokrasi Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından katılımcıların bir kısmı otobüslerle İzmir’e hareket etti. Herhangi bir olumsuz görüntü, söylem, fiil yaşanmadı. 1 Mayıs kutlamalarının olaysız bir şekilde sonuçlanması gerek Aliağa halkı, gerekse kutlamalara katılım gösterenler tarafından memnuniyetle karşılandı” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler