131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALDER'DEN AVCI RAMADAN TEŞEKKÜRÜ

3 Mayıs 2016, Salı 06:49

     


Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) üyeleri Avcı Ramadan Parkı'ndaki sabah kahvaltısında buluştu .

ALDER’in sabah kahvaltısı programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, dernek üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen kahvaltıda kısa bir konuşma yapan ALDER Başkanı Veysel Savran, üyeleri ile birlikte daha önceleri yapmak istediği bir etkinliği olduğunu fakat çevresel şartlardan dolayı bunu gerçekleştiremediklerini belirtti. Savran "önceleri buralar mezbelelik bir yerdi. Eski limanımız burada bulunuyordu. Hiçbir etkinlik yapamıyorduk. Şimdi ise, Avcı Ramadan güzel bir liman ve yaşamsal bir alan merkezine dönüştü. Sağ olsun Belediye Başkanımız Serkan Acar Aliağa halkına harika bir proje yaptı. Bu projeye bizler sahip çıkıyoruz. Aliağa’mıza hizmetlerinden dolayı Serkan Başkan ve ekibine derneğim, üyelerim ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda plaket vermek istiyorum" diyerek Belediye Başkanı Serkan Acar’a Avcı Ramadan projesi ve ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketini takdim etti. Plaketini dernek başkanının elinden alan Belediye Başkanı Serkan Acar, kendisine verilen en anlamlı hediyelerden birisi olduğunu dile getirerek "ALDER ile burada hep birlikte bu hizmeti verdik .Ömer Erarslan’la birlikte Avcı Ramadan hepimizin eseridir. Bu plaket için teşekkür ederim" dedi.

"30 YIL ÖNCE BURAYI TAMAMLAMAK BENİM İDEALİMDİ"

Belediye Başkanı Serkan Acar’dan sonra Dernek Başkanı Veysel Savran Avcı Ramadan’ın yapımında emeği geçen mütahit Ömer Eraslan’a plaket verdi. Mütahit Ömer Eraslan yaptığı konuşmada verilen bu plaketin kendisini duygulandırdığını, burayı tamamlamanın ideali olduğunu belirtti. Eraslan "Bana burada çalışma imkanı verdiği için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a candan teşekkür ediyorum. Çünkü burayı tamamlamak benim bir idealimdi. İzin verirseniz sizinle bu sahilin hikayesini paylaşmak istiyorum. Tam 30 yıl önce idi. Ben bu ihaleyi kazandım. Hükümet Binasının önünden başladım 700 metrelik bir kısımdı. Başkanlar değişti. Yıllar geçti ve ben bu sahili büyük bir oranda tamamladım. Hatta daha öncesi var; Rafineride kontrol amiri olarak çalışırken şu anda askeriyenin elinde olan bölgede rafineri için plaj yapmıştık. Bunda benim bir çabam olmuştu. Sonra burası kaldı. Hatta burada bugünkü projeyle mukayese edilmeyecek kadar basit bir proje ile başladım. Burada fıskiyeli bir havuz yapmıştık. Çocuklar zaten bunu da doldurdular. Şu an karşıda görmüş olduğunuz yerde 20 sene önce son su içi betonu kalmıştı. Geçen sene aynı su içi betonundan başlayarak burayı tamamladık. İşin özeti bu. Ben, bu sahili bu şekilde tamamladığım için mutlu olduğumu düşünürken sonrada KDV'si çıktı Ağapark çıktı .Bu defa Aliağa’nın diğer ucunda bir yer yapma imkanımız oldu. Çok şükürler olsun onu da bitirdik. Bu plaket için teşekkür ederim" dedi. Kahvaltı sonrasında Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Başkan Yardımcısı Mustafa Bora, derneğin etkinliklerini devam edeceğini ve bu etkinlikten sonra deniz temizliği ile balık avlama yarışması yapacaklarını açıkladı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler