131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KALABAK'TA GELENEKSEL KEŞKEK HAYRI

3 Mayıs 2016, Salı 06:41

     


Aliağa İlçesi Kalabak Mahallesi sakinleri tarafından bu yıl altıncısını düzenlenen “Geleneksel Keşkek Hayrı” şölen havasında gerçekleştirildi.

Kalabak Muhtarlığı öncülüğünde mahalle sakinleri tarafından yapılan “Geleneksel Keşkek Hayrı” etkinliğine Aliağa Belediye Başkan Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşağı Kalabak Camii'nin yanında gerçekleşen ‘Geleneksel Keşkek Hayrı' nda kazanlar dolusu keşkek kaynatılarak vatandaşlara ikram edildi. Geleneksel hale gelen keşkek hayrını Kalabak sakinleri olarak 6 yıldır yaptıklarını belirten Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal, "2011 yılında köyümüzde okullarına giden öğrencilerimizin içerisinde olduğu okul servisi kaza yaptı. Öğrencilerimiz yaralandı. Bu kazadan sonra köyümüzde şükür hayrı yaptık. Bu hayrın vesilesi ile devam eden ve her yıl yaptığımız hayırlardan bu yılkini de gerçekleştiriyoruz. Bu bir yörük geleneğini temsil etmekte yaşatmakta ve birbirimizi kaynaştırmaktadır.” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler