131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SAMURLU’DA YOL ÇİLESİ BİTİYOR

3 Mayıs 2016, Salı 06:44

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Sanayi Bölgesi ile Samurlu arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik bozuk yolda onarım çalışması başlattı.

Samurlu köyü sakinleri tarafından yapılan ihbarları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, yüksek tonajlı kamyonların da sıklıkla kullandığı yolda hasar gören bölgeleri inceledi. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir’e bağlı İzbeton A.Ş. ekipleri, yolda sıcak asfalt çalışması öncesi genişletme, bakım ve onarım çalışmaları başlattı. Yaklaşık bir hafta içinde çalışmaların bitirilmesini beklediklerini belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Yolun alt yapısı güçlendiriliyor. Yer yer de genişletme çalışmaları yapılıyor. Büyükşehir eski dönemden kalan alt yapıları kullanmak yerine önce alt yapı güçlendirme çalışması yapıyor. İşlemler tamamlandıktan sonra sıcak asfalt çalışmaları yapılacak. Devamında ise yine Büyükşehir İzbeton ekipleri Karaköy, Yüksekköy ve Kalabak gibi köylerde kötü durumda olan yolların da onarım çalışmalarına başlayacak” dedi.

ÇALIŞMA KÖY SAKİNLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Mevcut yolları neredeyse kullanılamayacak durumda olan Aliağa Sanayi Bölgesi güzergâhında yapılan düzenleme çalışmaları bölgedeki köy sakinlerinin yüzünü güldürdü. Alt yapısı, yolu kullanan yüksek tonajlı kamyonlar nedeniyle bozulan, yer yer çukurların oluştuğu yolda yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren köy sakinlerinden Hüseyin Fidan, “Bu yol çok uzun zamandır ihmal edilen ve dışlanan bir yoldu. Ağır yüklü hafriyat kamyonları İzmir ve Menemen’e bu yoldan geçiş yapıyordu. Ama yolu kullanan köylüler mağdurdu. Büyükşehirden ricalarımız sonucu ekipler harekete geçti. Yol bittiğinde çok güzel olacak” dedi. Fidan, yüksek tonajlı kamyonların ve köy halkının ortak olarak kullandığı yolda yaptıkları çalışmalardan dolayı büyükşehir belediyesine teşekkür ederek, yolun tamamlanmasıyla bölge sakinlerinin rahat bir nefes alacağını belirtti.  

(EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler