131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

TERMİK SANTRALLERE KARŞI YELKENLİ EYLEM

3 Mayıs 2016, Salı 06:51

     


Aliağa bölgesinde kurulmuş ve kurulacak termik santrallere karşı Foça’daki eylemler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bisikletli protestonun ardından hafta sonu da Foça Yelken İhtisas Kulübü(FYİK) yelkencileri denizden protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Tarihi Beşkapılar Kalesi önünde toplanan yelkenciler ilçenin en hareketli ve kalabalık bölgesi olan Küçükdeniz Limanına yelken bastılar. Yelkenciler, balık restoranları ile kafelerin yoğun olduğu ve hafta sonu olması nedeniyle ziyaretçilerin büyük kalabalıklar oluşturduğu bölgeye ellerindeki düdükleri çalarak geldiler. Burada iki tekne denizde ters döndürüldü ve üzerine çıkan iki sporcu ‘Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar’ pankartı açtı. Diğer tekneler ise “Güneş Bize yeter”, “Kömürün Külüne Muhtaç Değiliz”, “Termik Santrallere Hayır”, “Diren Çipura Diren Barbun” “Termik Yakıyor Gün Isınıyor” “Zehir Solumak istemiyoruz” “15 Mayıs’ta Aliağa’ya” yazılı dövizler açtılar. Sahildeki vatandaşlarda yelkenlilere “Termik Santral istemiyoruz” sloganları atarak cevap verdiler.

Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi üyeleri ise Foça Demokrasi Meydanı’nda kurdukları masada açtıkları imza kampanyasına ziyaretçilerden destek almaya devam ettiler. Foça Yelken İhtisas Kulübü yetkilileri denizdeki eylemin İnisiyatif üyelerine destek amacıyla yapıldığını belirtirken imza kampanyasına katılanların sayısının 5 bini aştığı öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler