131019098
29 Mart 2024, Cuma

Aliağa’dan Batman Sason’a kitap köprüsü

3 Mayıs 2017, Çarşamba 07:01

     


İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yayın yapan Radyo Sahil’in Haber Müdürü Ediz Öztürk’ün başlattığı kitap kampanyasında toplanan kitaplar Batman’ın Sason İlçesi Çilekli Ortaokulu’ndaki öğrencilere gönderildi.

Kampanya fikrinin çıkış nedenini anlatan Öztürk şunları  söyledi: “İnstagram üzerinden fotoğraf çalışmalarımı takip eden Ergün Çelik adlı idealist genç bir öğretmen bana öğrencileriyle yaptığı kitap okumaları hakkında bilgi verip onlarla okumalar sırasında çekilmiş fotoğrafları paylaşırken çocukların iyi bir okuyucu olduğunu ancak bölgenin zor şartlarından dolayı okuyabilecek çok fazla kitap bulamadıklarını söyledi ve benden bu konuda yardım istedi.

Bende referandumun bitmesinin hemen ardından sosyal medya hesabımdan yaptığım duyuruyla çok kısa bir sürede 200’ye yakın kitap topladım..Aliağa’lılar bu konuda gerçekten çok duyarlılar. Mesela bir dinleyicimiz evinde bağışlayacak kitap bulamayınca cebindeki 200 lirasının tamamıyla kitap alarak bize verdi.. Bir başka dinleyicimiz kızının kütüphanesindeki kitapları toplayıp getirdi.. Keza CHP Aliağa Emek Bürosu’ndan Osman Murat ansiklopedileri bile toplayıp getirmişti.. Bu arada Aliağa’nın tek sahafçısı olan Emin Sahaf’tan Nazif bey ise hem kitap bağışı yapıp hem de kargo masrafını üstlendi.. Yani çocuklarımızın yollarını aydınlatacak kitapları el birliğiyle toplayıp kargoya verdik..Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.. Aslında en büyük teşekkürü geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız için bir şeyler yapmaya çabalayan Ergün Çelik gibi genç idealistler hak ediyor.. Bu çabalar bizim için de yarınlara dair birer umut ışığına dönüşüyor.. Ve inanıyorum ki bu çabalarla kurulan köprüler ülkenin iki yakasını birbirine biraz daha yaklaştırıyor.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler