131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

Arıcılık destek programı başlıyor

3 Mayıs 2017, Çarşamba 06:59

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede arıcılık yapmak isteyenlere eğitim verilecek. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’ne başvurarak eğitimlerin tamamına katılanlar tarımsal desteklemelerden de faydalanacak.Aliağa Bal Üreticileri Birliği'nin, ilçede arıcılığın geliştirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı'ndan kurs talebine olumlu cevap geldi. İlçede arıcılık yapmak isteyen herkese Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden gelen eğitmenler tarafından 5 gün boyunca kurs verilecek. Kursların tamamına katılan kursiyerlere tarımsal desteklemede de bulunulacak.

Başlayacak olan 'Bal ve Alternatif Ürünlerin Üretiminin Desteklenmesi Projesi'ne katılanların destekten yararlanabilmesi için verilecek eğitimlere eksiksiz katılması, yeterli iş 

gücüne sahip olması (18-65 yaş arası), İzmir büyükşehir belediyesi ile 2 yıl işbirliği yapmayı kabul etmesi, arıcılık yapmaya niyetli ve istekli olması ve arıcılık yapacağı köy ya da mahallede tam zamanlı ikamet ediyor olması şartları öne sürülüyor.Bu koşulları yerine getiren katılımcılara proje kapsamında 0-10 kovan arası arıya sahip olan üreticilere 4 arı kovanı ve 2 arısız malzemeleri; 10-25 kovan arası arıya sahip olan üreticilere 2 kovan; halen arıcılık yapan üreticilerden 0-25 arası kovana sahip olanlara 1 ana arı; 26-50 arasında kovanı olanlara da 2 ana arı verilerek destek olunacak.

 

ESKİ BAŞVURULARGEÇERSİZ

Proje ile ilgili daha önce Aliağa Bal Üreticileri Birliği'ne başvuru yapanların başvurularının geçersiz olduğu belirtilirken; projeye katılarak destek almak isteyenlerin, en geç 18 Mayıs tarihine kadar ikamet ettikleri mahalle muhtarlığına tekrar başvurmaları gerektiği belirtildi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler