131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HDP HALKLA BULUŞTU

3 Haziran 2016, Cuma 07:02

     


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan'ın katılımıyla ‘Demokratik Siyaset Buluşmaları’ kapsamında, 'Halkla Buluşma' toplantısı gerçekleştirildi.

HDP Aliağa ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan, HDP parti meclis üyesi İbrahim Akın, HDP İzmir İl Yöneticisi Hasan Güler ve Foça ilçe eş başkanları, ve çevreci örgütlerin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Siyasi gündemin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Aliağa İlçe Eş Başkanı Veysel Özbay, partililerle buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ilk sözü HDP PM üyesi İbrahim Akın’a verdi. Akın yaptığı konuşmada, sistemin, HDP’yi diz çöktürmeye çalıştığını ama bunda başarılı olamadığını ifade ederken, tüm bunlara 4 Haziran Cumartesi günü, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak olan mitingde cevap vereceklerini söyledi.

DOĞAN, "BARIŞTAN KORKANLAR BARIŞI HAPSEDEMEYECEKLER"

İzmir 2. Bölge Milletvekili Müslüm Doğan ise; “Parlamentodan bizi çıkarmak istiyorlar ama biz kararlıyız öyle kolay kolay çıkmayacağız. Karanlık bir rejimi ve teokratik bir sistemi kurmak isteyenlere karşı dimdik karşılarında duracak ve meclisi savunacağız" dedi. Doğan, “Meclis kimsenin babasının malı değildir. 7 Haziran seçimlerinde halkla sahici talepler etrafında buluşan, yeni yaşam talebimizin ilgi görmesinden ve giderek gelişen HDP'den bütün sistem rahatsız oldu. 7 Haziran seçimleri yok sayılarak halkın iradesine bir darbe vuruldu. 1 Kasım'da da o kadar korkuya, şiddete rağmen irademiz tazelenip barajı geçince, halkın gerçek talepleri dillendirilince, sistem içindeki bütün partiler işbirliği yaparak bizi aşmaya kalktılar ama başaramayacaklar" şeklinde konuştu. Sarayın darbelerine karşı durmaya devam edeceklerini dile getiren Doğan, “Biz Gezi’de ortaya çıkan enerjiye sahip çıkacak ve yaratılmak istenen korku rejime karşı duracak tek partiyiz. Barışı isteyen tek parti de yine HDP'dir. Barıştan korkanlar barışı hapsedemeyecekler” diye konuştu. 4 Haziran Cumartesi günü, Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitingin önemine vurgu yapılan toplantı, partililerin sorduğu sorulara verilen cevaplarla son buldu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler