131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI SÜRÜYOR

3 Temmuz 2015, Cuma 11:41

     


Kanserin erken evrelerde teşhisinin konulabilmesine yönelik olarak yapılan kanser tarama hizmeti Demokrasi Meydanı’nda bulunan İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser tarama otobüsünde ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor.

Günümüzün en yaygın hastalıklarından biri haline gelen kanserin, hayati önem taşıyan erken evrede teşhisini kolaylaştıran kanser taraması Aliağa’da İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Demokrasi Meydanı’nda kurulan kanser tarama otobüsünde ücretsiz olarak sürdürülüyor. Kanserlerin tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabildiği erken evrelerde teşhisini mümkün kılan tarama kapsamında; özellikle 30-65 yaş aralığındaki kadınlarda gelişebilen rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş aralığındaki kadınların risk alanını oluşturduğu meme kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkekleri kapsayan kalınbağırsak kanseri tarama testleri yapılabiliyor.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yaptığı açıklamada kanserin erken teşhisiyle tedavi şansının arttığı, tedaviyi kolaylaştırdığı, doku ve organ kaybının önlenebildiğinin altı çizilirken tüm Aliağa halkının hizmetten faydalanması için çağrıda bulunuldu. 29 Temmuz Pazartesi günü verilmeye başlanan kanser tarama hizmeti, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait kanser tarama ve eğitimi otobüsünde 10 Temmuz Cuma gününe kadar Aliağa Demokrasi Meydanı’nda kanser tarama ve eğitim faaliyetlerine devam edecek. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler