131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SEÇMEN SAYIMIZ 1002 ARTTI

3 Eylül 2015, Perşembe 11:09

     


SEÇMEN SAYIMIZ 1002 ARTTI

Aliağa’nın seçmen sayısı 4 ay içerisinde bin 2 kişi artarak 59 bin 794 oldu.

1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin isimlerinin bulunduğu Sandık Seçmen Listeleri muhtarlık bölgelerinde dün askıya çıkarıldı. Listeler 10 Eylül 2015 günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak. Seçmenlerin incelemesi için muhtarlıklar tarafından askıya çıkan listelerde cezaevleri dâhil 59 bin 362 seçmenin ismi yer almakta. Listelerde 7 Haziran’da yapılan milletvekili seçimlerinden bu yana 1002 seçmenin artmış olduğu görüldü. Mahallelerde toplam 58 bin 794 seçmen bulunurken, Aliağa Cezaevleri Kampüsündeki 7 ayrı cezaevinde Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan 568 hükümlü seçmen bulunmakta. Muhtarlıklara dağıtılan seçmen listelerine göre 49 seçmen ile en az seçmen Çoraklar Mahallesinde, 11 bin 285 seçmen ile en çok seçmen Yeni Mahalle’de bulunmakta. 2 ile 10 Eylül tarihleri arasında listelere itiraz edilebilineceğini belirten Aliağa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Askı dönemi ile ilgili olarak gazetemize şu bilgileri verdi:

a) Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan,

b) Askı süresi (2 Eylül 2015 - 10 Eylül 2015) içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan

kişiler, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

-Seçmenler askı süresi içinde başvurularını, yukarıda sayılan belgelerle birlikte herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabileceklerdir.

-Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin;

-2-10 Eylül 2015 tarihleri arasında; engellilik beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir.

-Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);

-Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına,

-Yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir.

İlçe Seçim Kurulu şu önemli açıklamada bulundular: Seçmenler, doğrudan İlçe Seçim Kurullarına başvuruda bulunamazlar, öncelikle Nüfus Müdürlüklerine başvurup imzalı ve onaylı adres beyan formlarını almalıdırlar. (ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler