131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KUBİLAY BOYA’DA EYLEM SÜRÜYOR

3 Ekim 2015, Cumartesi 10:30

     


Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kubilay Kimya ve Boya San. Tic. Ltd. Şti.’de Petrol-İş sendikasına üye olan 4 işçinin işten çıkarılması ile başlayan eyleme sendikalar ve işçilerin desteği sürüyor. Sendika ve işçilerin oluşturduğu yaklaşık 600 kişilik kalabalık grup, fabrika önünde eylem çadırı kuran işçilerle buluşarak eyleme destek verdi. ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Direnen işçiler asla yenilmez’, ‘İş, ekmek yoksa barış da yok’ sloganlarının atıldığı eylemde sendikanın fabrika tarafından tanınması talebi dile getirildi. Eylem çadırına yapılan ziyarette çok sayıda Ragavo, Tüpraş, Petkim, Star rafinerileri işçisi, Tek Gıda-İş, Aliağa Emekli-Sen, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri tarafından gelen desteğe Türk-İş Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Karakoç da katılım gösterdi.

“MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

Eylemde konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, mücadelenin diğer sendikalardan ve emekten yana kurumlardan destekle büyüyeceğini söyleyerek, katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti. İşçiler için insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı talep ettiklerini söyleyen Oktay, “Ayın 16’sından beri buradayız. Şu ana kadar 4 arkadaşımızın iş akdi feshi yapıldı. Arkası gelecek diyorlar ama bizim arkamız daha çok gelecek. Sendikadan istifa edenlere, jest yapalım, para verelim diyorlarmış. Bayram geçti, işçilerimizin çocukları okula başladı. Eğer bir jest yapılacak olsaydı bu bayram parası ve tahsil yardımı olmalıydı. Bu zaferi kazanacağız ve Petrol-İş sendikasının bayrağını Kubilay Boya’nın çatısına dikeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

“SENDİKA ÜYELİĞİ, İŞÇİLERİN YASAL VE ANAYASAL HAKKIDIR”

Ardından konuşan Türk-İş Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Karakoç ise Türk-İş olarak işçilerin arkasında olduklarını dile getirerek, “Eğer ki belli süre içerisinde işveren işten çıkardığı arkadaşlarımızı işe almaz, sendikayı tanımazsa konfederasyon ve ona bağlı sendikalar olarak bunun kat kat fazlasıyla burada olacağız” şeklinde konuştu. Sendika üyeliğinin işçilerin yasal ve anayasal hakkı olduğunun altını çizen Karakoç, “İş yerindeki üretimin aksaması yönünde hiçbir çabamız yok. Biz üretmek istiyoruz. Çalışıyoruz, kazandırıyoruz ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. İş yerinde işveren huzuru bozmuştur. Huzuru yeniden tesis etmeye hazırsa biz de görüşmeye hazırız. Yasalar herkese aynı oranda uygulanır. İşten çıkarılan arkadaşlarımız yakın zamanda fabrikayı büyük bir yangından kurtarmışlardır. Biz burada toplu iş sözleşmesi yapacağız. Petrol-İş buraya girecek. Tüm işçiler sendikalı olacak. Konfederasyon olarak sonuna kadar işçilerimizin yerinde olacağız. Yasalar çerçevesinde her türlü tepkiyi ortaya koyacağız. Bu yolda gerekirse tüketiciler olarak, tüketimden kaynaklanan gücümüzü de ortaya koyarız. Bizi buna mecbur etmesinler” diye konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler