131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ACAR: “SİZE DAHA ÇOK SÜRPRİZİMİZ VAR”

3 Kasım 2016, Perşembe 06:28

     


Aliağa Belediye Meclisi aylık olağan toplantısı önceki gün Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar tek tek meclis üyelerinin görüşüne sunularak oylandı.

Başkanlıktan Gelen Önergeler arasındaki; 2,3,4 ve 9. maddeler İmar Komisyonuna havale edilirken gündemin 1. maddesi Bütçe Komisyonuna gönderildi. 5,7 ve 8.maddeler ise oy birliği ile kabul edildi. Komisyondan Gelen Raporlar arasında yer alan 1-2-4-5 ve 6. maddelerin komisyondan geldiği şekliyle onaylandı. 7. madde ise gündemde bırakıldı. Belediye Meclisinde Örlemiş ve Kızıltepe Mahallelerinin Aliağa'ya katılması, Kyme Turistik Tesis İşletmeciliği’ne verilecek ruhsat, teminat mektubu için Serkan Acar'a verilecek yetki ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi için Bakanlığa tahsis edilecek yer konusunda tartışmalar yaşandı.

YER BELİRLENEMEDİ

Meclis toplantısında 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulması için belediyenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göstermesi gereken parsel belirlenmedi. Aliağa Belediyesi 31 Aralık tarihine kadar 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi için yer göstermek zorunda. CHP grubu belediyenin gösterilebilecek iki tane yeri olduğunu ve bu alanların şehrin merkezinde yer aldığını söyledi. AKP Grubu ise 1. Sınıf Atık Getirme Merkezlerinin şehri merkezinin dışında olmaması gerektiğini, Bakanlığın kararının da bu yönde olduğunu belirtti. Prosedürün araştırılması ve izlenecek yöntemin belirlenmesi için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi gündemi oy birliği ile Aralık ayındaki meclis toplantısına bırakıldı.

SERKAN ACAR’A YETKİ VERİLDİ

Belediyenin taraf olduğu davalarda aleyhine hükmedilen bedelin tahsili ve icra dosyalarına teminat olarak sunulmak için yurt içi bankalardan teminat mektubu alınması konusu tartışılırken AKP Belediye Meclisi Grup Başkanı Kazım Ulaş, kendilerine gönderilen gündem maddelerinin kısa ve yüzeysel olmasına tepki gösterdi. Gündem maddelerinin yüzeysel ve kısa olmasının meselenin anlaşılmasını zorlaştırdığını vurgulayan Baş, meclis toplantısında okunan belgelerin ve raporların da grup başkanlarına verilmesini talep etti. Meclis, 500.000.00 TL değerinde alınacak teminat mektubu için Belediye Başkanı Serkan Acar'a oy birliğiyle yetki verdi.

'SÜRPRİZİMİZ VAR!'

Meclis gündem maddeleri görüşüldükten sonra "Dilek ve Temenniler" bölümünde belediye binasının taşınacağı iddiaları Belediye Başkanı Serkan Acar'a soruldu. CHP grubu adına Erol Güngör, Acar'a yanıtlaması için "Belediye binası için bir yer kiralamasının yapılacağı söylentileri duyuyoruz, bu doğru mudur, bu konuda meclise bilgi ver misiniz?" sorusunu yöneltti. Acar ise espri yaparak "size daha çok sürprizimiz var" diyerek soruyu geçiştirdi.

ÖRLEMİŞ VE KIZILTEPENİN TALEBİNE CHP'DEN İTİRAZ

Bergama'ya bağlı Örlemiş ve Kızıltepe sakinleri yaptıkları referandum sonucunda mahallelerinin Aliağa sınırlarına dahil edilmesini istemişlerdi. MHP ve AKP grubu Aliağa'ya Örlemiş ve Kızıltepelilerin katılma talepleri konusunda evet oyu kullanırken CHP grubu bu talebe itiraz etti. Grup Başkanı Erol Güngör bu konudaki itirazlarını "Köylülerimizin gözünden kaçan ya da kaçırılan bölgede yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı Bergama Belediyesi ve çevrecilerin 2014 yılından bu yana vermiş oldukları mücadele sonrasında fabrikanın durdurulmuş olması gerçeğidir." sözleriyle ifade etti. Çimento fabrikasının yapılacağı alan ve çevresinde Bakırçay’ın en kaliteli zeytinlerinin yetiştiğini belirten Güngör, "Bergama'nın tarım arazilerine sahip çıkma konusundaki çevre duyarlılığı nedeniyle Örlemiş ve Kızıltepe mahalleleri Aliağa'ya bağlanarak bu durumdan kurtarılmaya çalışıyorlar" dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

MHP ve AKP grubu kendileri için mahalle sakinlerinin iradesinin önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Serkan Acar da "Bergama'nın sorunu bizim sorunumuzdur. Bergama'ya ve Foça'ya yapılacak olumsuz girişime Aliağa karşı durur. Bakırçay Havzası’nda hep beraber yaşıyoruz sonuçta. Örlemiş ve Kızıltepe Mahallelerinin ilçemize katılmak istemelerinin nedeni Aliağa'nın mesafe olarak daha yakın olmasıdır" sözleriyle Güngör'e karşılık verdi. Örlemiş ve Kızltepe Mahallelerinin Aliağa sınırlarlarına dahil edilme talebi Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul gördü.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler