131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘ÖYKÜ' İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

3 Aralık 2018, Pazartesi 06:37

     


Juvenil Myelomonositik Lösemi(JMML) tanısı konulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, tedavi altına alındığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kök hücre bağışı bekliyor. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Öykü için Demokrasi Meydanı'nda kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenledi.

İzmir’de yaşayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi(JMML) tanısı konuldu. Hastanede tedavi altına alınan minik Öykü, hayata tutunabilmek için kök hücre bağışı bekliyor. Öykü için sosyal medya üzerinden İzmir’de birçok kampanya başlatıldı. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları da Öykü Arin Yazıcı için Aliağa Demokrasi Meydanı'nda kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenledi. Meydandaki Kızılay Kan Bağışı Toplama Aracına gelerek donör olmak isteyen çok sayıda partili, minik Öykü için oluşturulan kampanyaya destek verdi.

Hem Öykü hem de tüm çocuklar için kök hücre bağışında bulunmak için bir araya geldiklerini ifade eden CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın, “Aliağa genelinde bu konuya ilişkin düzenlediğimiz ikinci kampanya. Daha önce Aliağalı kardeşimiz Bengü şimdi de Öykü vesilesi ile kök hücre bağışı konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Türkiye genelinde bin 900 kişiye yakın kök hücre bekleyen hasta var, bunlardan 930 tanesi çocuk. CHP Gençlik Kolları olarak Aliağa'da bu duyarlılığı oluşturmak için çabalıyoruz. Herkesi kök hücre bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler